Koffie als brandstof voor de auto


Koffie als brandstof voor de auto. Binnenkort mogelijk? De universiteit van Bath heeft de mogelijkheden van koffie als biobrandstof onderzocht en kwam tot de conclusie dat een auto uitstekend op koffie kan rijden. Of het nu een normale of cafeïnevrije koffie is. Koffie is een uitstekende biobrandstof.


Koffiebonen bevatten veel oliën. Verse koffie bevat tussen de 11 en 15 procent aan olie en gebruikte koffie tussen de 7 en 13 procent. En die olie kan uit de koffieresten, koffieprut genoemd, worden gewonnen en geraffineerd worden naar biodiesel. Zo’n 10 kilo koffie-afval levert al per 2 liter biodiesel op.


In het onderzoek op de universiteit van Bath zijn meer dan twintig verschillende koffiesoorten getest om te onderzoeken of er verschillen zijn in koffieopbrengst. De conclusie was echter dat er geen verschil was in soorten koffiebonen. Ook maakt het niet uit of het cafeinehoudende of cafeïnevrije koffie is.


Koffie als brandstof een revolutie

De onderzoekers van de universiteit van Bath denken dat biobrandstof gebaseerd op koffie een revolutie kan ontketenen. Het conversieproces om olie uit de koffieresten te halen is zo simpel, het kan zelfs uitstekend bij een plaatselijke koffietent of tankstation worden gedaan. En met 2 liter biodiesel per 10 kilo koffie-afval heeft het best zin. Ook omdat het koffie-afval anders gewoon in de GFT-bak terecht komt.


Bron: Telegraaf