Fruitsalade met groene thee


Benodigdheden voor 6 personen:

2 el groene thee

3 groene appels

2 grote trossen witte druiven

2 kiwi’s

1 limoen

1 citroen

water

40 gr suiker

2 takjes verse munt

2 el pistachenoten


Bereidingswijze:

Pak een pan en giet er 3 grote glazen water in. Doe de groene thee in het water en breng het water langzaam aan de kook. Als het water kookt, haal je de pan van het vuur af en leg je de deksel op de pan. Laat de groene thee vervolgens 10 minuten trekken.


Als de thee 10 minuten getrokken heeft, meng je de suiker door de thee en breng je thee weer aan de kook. Zo maak je van de groene thee een siroop. Laat de thee 3 minuten koken en haal het dan van het vuur af. Voeg er dan een takje munt aan toe en laat de siroop afkoelen.


Maak de appels schoon en snij ze vervolgens in vier gelijke delen. Verwijder het klokhuis en snij elk kwart appel in nog eens 4 gelijke kleinere stukken. Zo hou je 16 kleine stukjes appel over.


Was de druiven en haal ze van de tros af. Zorg dat er geen steeltjes meer aan de druiven zitten. Verwijder het schil van de kiwi’s en snij ze in stukken.


Pers en het sap uit de limoen en de citroen. Dit mag bij elkaar.


Neem een grote (sla)bak en doe daar al het fruit in. Meng het fruit goed door elkaar en giet er vervolgens het sap van de limoen en citroen overheen. Meng het vervolgens nog een keer even goed door elkaar.


Als het fruit goed door elkaar is gemengd, giet je er de koude groene thee siroop overheen. Meng alles door elkaar en zet de fruitsalade in doe koelkast tot je het gaat serveren.


Hak de pistachenootjes fijn en haal de muntblaadjes van het takje af.


Haal de fruitsalade uit de koelkast en voeg de muntblaadjes en de fijn gehakte pistachenootjes eraan toe. Serveer de salade in doorzichtige bakjes/glazen, zodat de verschillende kleuren mooi te zien zijn.


Bron: theeleaf.nl