Illy introduceert 3 nieuwe smaken koffie uit één regio


Illy koffie komt binnen enkele maanden met 3 nieuwe smaken koffie, Monoarabica koffie geheten. Eén van ’s werelds grootste koffiebranderijen komt met een totale nieuwe soort koffie, koffie afkomstig uit één specifieke regio. Het gaat om de:
Illy Monoarabica Ethiopië,
Illy Monoarabica Guatemala
Illy Monoarabica Brazilië.


Illy koffie

De huidige Illy koffie is altijd een mix (blend geheten in koffieland) van 9 soorten zuivere arabica koffiebonen. Hierdoor is de koffie van hoge kwaliteit met een constant en evenwichtig smakenpalet. Voor de koffiedrinker met een herkenbaar aroma en duidelijke zachtheid. En met een smaaktypering van noten, karamel, geroosterd brood, chocolade en de geur van amandelen en honing. En nu komt Illy koffie dus met een mono-arabica reeks, koffie uit één regio waardoor de specifieke eigenschappen van die ene koffieboon uit de regio perfect tot zijn recht komt.


De 3 nieuwe soorten monoarabica koffie iets verder uitgelicht:

De Illy Monoarabica Ethiopië

De Illy Ethiopië is afkomstig uit de bosrijke streek Yirgacheffe in Ethiopië. In die streek groeien spontaan koffiestruiken. De bessen rijpen er in de schaduw en worden met de hand geoogst door ambachtelijke boeren op kleine plantages en lokale tuinderijen. De Illy Ethiopië is een koffie met een fijn en zacht karakter met een smaak die valt te typeren als een subtiele harmonie tussen citrusvruchten, meloen en jasmijn. Samengevat een uitgesproken koffie met noten van bloemen en fruit.


De Illy Monoarabica Guatemala

De Illy Guatemala is een zachte en aromatische arabica, afkomstig uit het ongerepte Huehuetenango bergen in het Noord-Westen van Guatemala. De smaak is volgens Illy te typeren als uiteenlopend van honing, citrusfruit, karamel en chocolade. Samengevat een uitgebalanceerde koffie met tonen van chocolade, citrus karamel en honing.


De Illy Monoarabica Brazilië

De Illy Brazilië komt uit de streek Cerrado Mineiro, gelegen in de staat Minas Gerais, in Brazilië. Deze streek is een tropische savanne met een grote biodiversiteit waar perioden van droogte en regen elkaar afwisselen. Een ideale streek dus voor koffieteelt. De koffie heeft een intense smaak met een uniek aroma. Een mix van zuur en bitter, afgerond met een chocoladenoot. Samengevat een intense koffie, veel body met tonen van donkere chocolade.


De 3 nieuwe smaken komen zowel als koffiebonen, gemalen koffie als Illy MIE capsules (ook wel Illy Iperespresso capsules genoemd). Als Iperespresso is de Illy Monorabica verkrijgbaar in blikken van 21 capsules en de gemalen koffie en koffiebonen in blikken van 250 gram.


De prijzen van de nieuw Illy Monoarabica koffie’s zijn nog niet bekend gemaakt. Geïnteresseerd in deze nieuwe koffie? Stuur ons een e-mail op info@koffievergelijk.nl en wij informeren u als er meer informatie bekend is.