Internationale koffie dag 29 september


Maandag 29 september Internationale koffie dag. Sorry, als koffiewinkel en als liefhebbers van koffie hebben we het gisteren gemist, maar wat ons betreft is het iedere dag koffiedag. Toch willen we u dit nieuwsfeitje niet onthouden.

Internationale koffie dag, ook wel Dag van de koffie of Nationale Dag van de koffie genoemd, is een jaarlijks terugkerend event op 29 september gehouden in een aantal landen. De dag staat in het teken van één van ’s werelds meest populaire en gedronken drank koffie. Daarnaast staat de dag in het teken van het bevorderen van het drinken van fair trade koffie en aandacht voor de positie van koffieboeren.

Op deze dag worden op diverse plekken in de wereld acties georganiseerd rondom koffie. Bijvoorbeeld gratis koffie of kortingsbonnen via sociale netwerken voor koffie. In sommige landen worden zelfs National Coffee Day greeting cards verkocht of gratis e-cards ter promotie van de Internationale koffie dag.

Het ontstaan van de Internationale koffie dag

De exacte oorsprong van de Internationale koffie dag is niet bekend. Veel landen nemen al jaren deel aan het evenement. Zeker is dat Japan één van de eersten was, de dag wordt er al gevierd sinds 1983, gepromoot door The All Japan Coffee Association. Ter vergelijking, de International Coffee Day wordt in de Verenigde Staten pas gevierd sinds 2005.

Bron: Spitsnieuws.nl