Jefkespeer met koffie


Benodigdheden:

8 stoofpeertjes

3 cl jenever

300 ml sterke koffie

100 gram donkere kandijsuiker

1 klein klontje boter


Bereiding:

Schil de peren. Haal de steeltjes er niet vanaf. Neem een pan waar alle 8 peertjes precies inpassen. Ze de peertjes naast elkaar, met de steeltjes boven, in de pan. Giet de sterke koffie over de peertjes heen en doe de kandijsuiker erbij. Breng de koffie aan de kook en laat de peren gaar worden op een laag vuur.


Als de peertjes gaar zijn laat je ze afkoelen in de siroop van koffie en leg ze daarna per 2 stuks op een bordje.


Zet de pan met de koffiesiroop weer op het vuur en kook de siroop nog wat in tot die zoet en goed dik is. Voeg eventueel nog een beetje kandijsuiker toe. Giet de jenever bij de siroop en laat het nog heel even koken en haal dan de pan van het vuur. De alcohol mag niet helemaal verdampen.


Voeg het kleine klontje boter toe aan de siroop en laat al draaiend met de pan smelten. Als de boter gesmolten is, giet je de siroop over de peertjes en kan je de bordjes opdienen.


Bron: cybermummy.wordpress.com