Hoe bestel je koffie in Frankrijk?


Een kop koffie bestellen in Frankrijk lukt vaak nog wel, maar de gewenste en een lekkere kop koffie krijgen is vaak een stuk moeilijker. Koffie bestellen in Frankrijk is ingewikkelder dan je zou denken. Bestel je bijvoorbeeld kortweg een café, dan krijg je vaak klein kopje sterke zwarte koffie, veelal een espresso. En een typische café au lait? Die drinken Fransen vaak alleen thuis en is niet buitenshuis te bestellen.

Zoek je een goede koffiebar in Parijs? Kijk dan eens op de site GoodcoffeeinParis. Een verzameling van goede koffiebars in Parijs, inclusief omschrijving, routebeschrijving en prijzen.

10 manieren om in Frankrijk koffie te bestellen

- Un café: een klein kopje sterke zwarte koffie, veelal een espresso. Met un café noir of un expresso wordt hetzelfde bedoeld. - Un café double: koffie van dezelfde sterkte in een groter kopje, letterlijk een grotere dosis. - Un café serré: een espresso met de helft van de normale hoeveelheid water. In het Italiaans en de meeste bekende benaming: ristretto - Un allongé of un américain: espresso aangelengd met heet water. Lijkt qua sterkte en hoeveelheid het meest op een Hollandse kop koffie - Un café au lait: koffie met veel melk, geserveerd in een kommetje. Bedoeld om een croissant of zelfs een stuk stokbrood in te dopen. Bestel geen café au lait in een café, deze drinken de Fransen alleen thuis of in een hotel bij het ontbijt. - Un café crème: koffie met melk. Bestaat in twee soorten: petit crème en grand crème. Wil je niet de extra grote en duurdere kop koffie met melk, bestel dan de petit crème. - Une noisette: koffie is espresso-formaat met een kannetje warme melk ernaast, om zelf te doseren. Soms is de melk al toegevoegd - Un cappuccino: in de grote Franse steden is deze koffie vaak identiek aan de Italiaanse koffievariant met opgeklopte melk. Vaak wel prijzig, in Parijs bijvoorbeeld rond de € 5,-. Op het Franse platteland krijg je nog vaak koffie met slagroom - Un déca: een cafeinevrije variant van alle genoemde koffie. Voeg het woordt déca toe, bijvoorbeeld een une noisette déca - Un café filtre: filterkoffie, tegenwoordig (weer) hip

Bron: Frankrijk.nl