Noorderlingen dé koffiedrinkers van Nederland


Koffie wordt het meest gedronken in de 3 Noordelijke provincies van Nederland: Groningen, Friesland en Drenthe. Koffie heeft een aandeel van 28 procent van het dagelijks drinkgedrag in het Noorden van Nederland en in de rest van het land is dat ‘slechts’ gemiddeld 23 procent. West-Nederland 24 procent, Oost-Nederland 23% en Zuid-Nederland 24%.

In de regio’s Amsterdam, Den Haag en Rotterdam wordt er aanzienlijk minder koffie gedronken dan in de rest van Nederland, namelijk in slechts 18 procent. In plaats van koffie wordt in er in deze steden meer sap, alcohol, frisdrank en zuivel gedronken. In de grote steden wordt er binnen de groep koffieconsumptie van 18 procent meer variaties gedronken als cappuccino, latte macchiato of espresso.

Nestlé

Het grootste voedingsmiddelenconcern van de wereld, het Zwitserse Nestlé, heeft dit allemaal onderzocht in een grootschalig onderzoek naar het drinkgedrag onder maar liefst 2.000 Nederlanders. Gezamenlijk goed in het onderzoek voor 27.000 drinkmomenten. Nestlé kennen wij vooral van de merken Nescafé, Nespresso en Dolce Gusto.

Nederland als koffieland

Nederland is wereldwijd koploper, nergens ter wereld wordt er dagelijks zoveel koffie gedronken als in Nederland. Maar liefst 2,4 koppen per dag per hoofd van de bevolking. En volgens onderzoeksbureau Euromonitor is nummer 2 Finland met 1,8 koppen per dag en nummer 3 Zweden met 1,4 koppen per dag.

Bron: DeKrantvanMiddenDrenthe.nl