Kop koffie meest gekochte tussendoortje onderweg


Een verse kop koffie is het meest gekochte tussendoortje voor mensen die op pad zijn. Gevolgd door een koud belegd broodje en op de derde plaats komt een flesje water of frisdrank. Dit is de conclusie van een enquête van La Place, de restaurantketen van het Nederlandse bedrijf V&D, onder ruim 1000 Nederlanders.

Ruim 70 procent van alle ondervraagden vindt het verder belangrijk dat de snelle hap onderweg vers voor hen wordt klaargemaakt. Bijna de helft van alle ondervraagden vindt ook dat er onderweg te weinig aanbod is aan gezonde biologische producten. Belangrijk is hierbij wel de totale reistijd, iemand die meer dan twee uur reist in woon- en werkverkeer kiest vaker voor een ongezonde snak zoals chips of koek dan iemand die korter reist. En een opvallende conclusie van het onderzoek was dat huishoudens mét kinderen vaker voor ongezonde producten kiezen. Deze blijken namelijk vaak voordeliger te zijn dan gezonde producten.

Mannen kiezen meer dan vrouwen voor een vette hap en frisdrak dan vrouwen. Waar de mand vaak kiest voor een frikandel, een hamburger of sauzijcenbroodje, kiest een vrouw eerder voor een flesje water. Bij treinreizen wordt ook sneller gekozen voor een vette hap, met name door jongeren onder de 30 jaar.

Bron: Nu.nl