Bedien je koffiemachine met een app


De gaafste koffiemachine? De Arist. Een eenvoudige koffiemachine, maar… super nauwkeurig en consistent. Koffie van barista kwaliteit, keer op keer op keer. Bediend via een smartphone app, je download recepten en de koffiemachine herkent aan je app welk soort koffie je het liefst uit de mok drinkt. En dat alles voor slechts € 299,-.

De ultieme droom? Het nieuwste project op Kickstarter.

Het bedrijf AristCafe komt met een koffiemachine, de Arist, waarmee je de best mogelijke koffie kunt zetten. Elk soort koffiebonen vraagt om een specifieke behandeling, zoals bijvoorbeeld de maalgrootte, de watertemperatuur, de druk en nog veel mee. De slimme Arist wordt geprogrammeerd per soort koffieboon en voert exact die behandeling uit die past bij die soort koffiebonen.

De barista

Traditioneel is het een taak van de barista om de perfecte koffie te zetten, maar het is vrijwel onmogelijk om van elke koffieboon de beste behandeling te weten en die keer op keer uit te voeren. Maar niet voor de Arist. Deze zet koffie keer op keer op de nauwkeurig en consistente manier, volledig bediend via je smartphone. En de app geeft je zelfs suggesties voor nieuwe smaken en variaties.

Uniek aan de koffiemachine is ook de herkenning van je mok. Zodoende weer de Arist precies hoeveel koffie je wilt en welke soort koffie je het liefst uit de mok drinkt. Of wat dacht je van via de app de bonensoort, grofheid of sterkte van je koffie bepalen? Of bijvoorbeeld de hoeveelheid en temperatuur van het water? Het resultaat? De optimale kop koffie voor jou.

De Arist op Kickstarter

De Arist staat op Kickstarter, maar het goede nieuws is dat het beoogde doel inmiddels al is behaald. Voor een bedrag van slechts $ 299,- wordt jij de gelukkige eigenaar van de koffiemachine. De verwachte levertijd is juni 2015. Trouwens, voor slechts $ 700,- meer krijg je een eigen specifiek voor jou ontworpen koffiemachine Arist.

Bron: Kickstarter.com