Starbucks gaat koffie bezorgen in Verenigde Staten


Koffieketen Starbucks wil vanaf volgend jaar klanten koffie en andere producten thuis of op kantoor gaan leveren.

CEO Howard Schultz heeft bekend gemaakt dat Starbucks bezig is met het ontwikkelen van een bezorgservice. Beginnend in de Verenigde Staten. Een bezorgservice die drankjes ook echt warm gaat afleveren.

De bezorgoptie wordt vanaf medio volgens jaar getest onder Amerikaanse klanten. Filialen zullen de bestellingen van klanten gaan uitleveren.

Er is nog niet bekend gemaakt wat het minimale bestelbedrag is en wie de orders gaat bezorgen. Starbucks heeft al ervaring met logistiek. De koffieketen verkoopt al wel via internet pakken koffiebonen en thee, cadeauartikelen en koffiebenodigdheden in de Verenigde Staten, op een platform van Demandware.

De reden voor het lanceren van een thuisbezorgservice kan wel eens de teleurstellende kwartaalomzet van het bedrijf zijn. De omzet groeide wel naar 580 miljoen dollar, zo’n 460 miljoen euro, maar de omzetstijging van 5% was toch aanzienlijk minder dan waar analisten op hadden gerekend.

De app van Starbucks

De koffieketen zet flink in op de mobiele app van het bedrijf. Bestellen in de filialen, afrekenen via de app en straks dus ook bestellen om te laten bezorgen. Niet meer wachten in de winkels, gewoon vooraf je wensen doorgeven en alles staat reeds klaar als je het komt afhalen.

Eerste reacties op internet zijn niet overwegend positief. In meerdere landen is het volgens mensen die reageren al mogelijk, maar is de snelheid van leveren, de prijs en de kwaliteit vaak een belemmering om het te doen. Het wil nog wel eens voorkomen dat de koffie helaas niet zo warm overkomt. Heeft u al ervaring met een bezorgservice van Starbucks? We zijn erg benieuwd naar uw mening.

Bron: Twinklemagazine.nl