Tassimo en Rainforest Alliance


Tassimo, het nieuwste merk van Nederland, geeft je met één druk op de knop een grote variatie aan warme dranken als koffie, thee of chocolademelk. En de koffie is niet alleen heerlijk, maar ook afkomstig van koffieplantages die Rainforest Alliance gecertificeerd zijn. Elke kopje Tassimo koffie is dus milieuvriendelijk en sociaal verantwoord.

Rainforest Alliance

Het keurmerk Rainforest Alliance staat voor eerlijke handel en duurzame productie van bijvoorbeeld koffie, thee en bananen. Rainforest is een wereldwijde milieuorganisatie die, in tegenstelling tot Max Havelaar, geen prijsgaranties aan boeren heeft. Maar het leidt bedrijven op, helpt bij het verduurzamen van de inkoop, arbeidsvoorwaarden etc. Alle informatie over Rainforest Alliance keurmerk.

Met het drinken van Tassimo koffie ondersteun je de bescherming van de rechten en het welzijn van plantagemedewerkers. En draag je bij aan een verbeterde kwaliteit van leveren voor de boerengemeenschappen. Daarnaast is bescherming van biodiversiteit één van de redenen dat Tassimo voor Rainforest Alliance gecertificeerde koffie heeft gekozen. Behoudt van bedreigde diersoorten en bosomgevingen. Daarnaast draagt de goede zorg voor het milieu en het helpen van koffieboeren bij aan producten met de beste en hoogste kwaliteit.

Tassimo Oreo

De nieuwste smaak van Tassimo is de Tassimo Oreo. Een heerlijke warme drank met de smaak van Oreo koekjes. Het merk Oreo bestaat al sinds 1912, een koekje dat bestaat uit twee ronde chocoladekoekjes met daartussen een zoete, witte en zachte vulling. De koekjes hebben afgelopen jaren een ware cultstatus bereikt. En nu dus als smaak voor de Tassimo machine.

Bron: Koffievergelijk.nl