Tassimo opent met speciale koffiemachine aanval op Senseo en Nespresso


De Amerikaanse voedingsgigant Mondelēz International opent de aanval in Nederland op Senseo en Nespresso. Samen met het Duitse Bosch komt het met een Tassimo-machine waarmee je met één druk op de knop koffie, thee of chocolademelk zet. De capsules, ook wel pods genoemd, worden T-Discs genoemd.


Mondelēz International is een Amerikaans voedselconglomeraat met wereldwijd ruim 100.000 medewerkers. Het grote Mondelēz heeft vele grote merken in het assortiment, zoals Milka, Cote d’Or, Jacobs, Tassimo, Velours Noir, Oreo en Trident. In Nederland is Mondelēz International reeds op de Nederlandse koffiemarkt actief via het koffiemerk Velours Noir. Met Velours Noir opende Mondelēz reeds de concurrentie met Douwe Egberts en Nespresso en Dolce Gusto van Nestlé.


Tassimo met T-discs

De Tassimo machine kan zowel koffie, latte macchiato, thee als chocolademelk zetten. De T-Discs komen dan ook in Mondelēz International koffiemerken Velours Noir, Jacobs en HAG uit en daarnaast als thee met het merk Twinings en als chocolademelk met het melk Milka.


De T-disc pods zijn pods die werken met een gepatenteerde Intellibrew barcode technologie. De barcodes op de T-disc pods worden door de machine uitgelezen om elke drank onder de optimale omstandigheden te bereiden. Omstandigheden als de exacte hoeveelheid water, de juiste bereidingstijd en de exacte temperatuur. Daarnaast kan door dit systeem de machine verschillende drankjes één voor één bereiden zonder dat de smaken elkaar beïnvloeden. Dit maakt de Tassimo machine uniek ten opzichte van de Senseo en Nespresso.


Tassimo in Nederland was een logische stap. Het koffiemerk is een snel groeiend koffiemerk in Europa. Daarnaast wordt er wereldwijd gezien in Nederland veel koffie gedronken, gemiddeld 6 koppen koffie per dag. Met thee en chocolademelk meegerekend is Nederland zelfs nummer één op het gebied van warme dranken. In Europa is Tassimo al in meer dan 20 landen verkrijgbaar en sinds de lancering in 2004 zijn er al bijna 11 miljoen machines verkocht.


Bron: Z24.nl