Waarschuwing van app voor teveel cafeïne


Een app voor je iPhone die een waarschuwing geeft als je teveel koffie drinkt. Dat je teveel cafeïne binnenkrijgt. De UP Coffee app houdt bij hoeveel cafeïne je binnenkrijgt en wat dit met je alertheid en slaapritme doet.


In de UP Coffee app leg je je geslacht, lengte en gewicht vast en hoe laat je meestal naar bed gaat. Vervolgens moet je de app gebruiken iedere keer dat je dingen met cafeïne eet of drinkt. Koffie, thee, energiedrankjes, cola of andere dingen met cafeïne. De app geeft vervolgens weer hoeveel cafeïne je binnenkrijgt en daarnaast wanneer je cafeïneniveau laag genoeg is voor een goede nachtrust. Drink je bijvoorbeeld na het avondeten nog een paar espresso’s, dan geeft de app aan dat je je nachtrust nog beter enkele uren kunt uitstellen.


De app laat je huidige cafeïneniveau zien, dat automatisch slinkt als je een tijdje geen cafeïnehoudende drankjes (of eten) hebt genuttigd. Leuk is dit cafeïneniveau in een grafiek te zien. De app adviseert je om niet over de max te gaan en aan het eind van de je cafeïneiname te verminderen.


Er zijn tegenwoordig steeds meer apps die allerlei dingen voor je bijhouden, bijvoorbeeld je hartslag, hoeveel en wat je eet, relatie eten met je bewegingspatroon etc. Het gaat om apps van bijvoorbeeld de Nederlandse makers Foodzy en Human.


Geïnteresseerd in de UP Coffee app? Download de UP Coffee voor iPhone gratis.


Bron: Bright.nl