Douwe Egberts sluit winkels en cafés


Douwe Egberts sluit op termijn haar twaalf eigen DE winkels en twee DE cafés, een exacte datum is nog niet bekend. Het assortiment en het DE spaarprogramma worden overgenomen door Blokker. Voortaan kunnen klanten dus met gespaarde DE punten terecht bij de 400 vestigingen van Blokker.


Een eigen winkelnetwerk paste niet meer bij het bedrijf. Afgelopen mei is het bedrijf gefuseerd met de koffietak van het Amerikaanse voedingsmiddelen Mondelez, in Nederland bijvoorbeeld zeer bekend met het merk Tassimo, en in de nieuwe organisatie wil het koffiemerk zich volledig gaan richten op de productie van koffie en thee. De nieuwe organisatie gaat sinds de overname verder onder de naam Jacobs Douwe Egberts.


DE sluit in ieder geval de 14 eigen vestigingen, de toekomst van de 12 franchise vestigingen is nog onduidelijk. Het bedrijf zal de komende tijd met hen in gesprek gaan over de toekomst. Al het personeel is beloofd dat ze voor het eind van het jaar duidelijkheid krijgen. Of en hoeveel mensen hun baan gaan verliezen is op dit oment nog onduidelijk.


Spaarprogramma DE

De toekomst van het spaarprogramma van DE, het oudste nog actieve spaarsysteem in zijn soort van Nederland, is niet in gevaar. De waardepunten op de verpakkingen van koffie en thee bestaan als sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw. En het systeem zal blijven bestaan.


Blokker en DE zijn overeengekomen dat de winkelketen Blokker voortaan de inkoop, distributie en marketing zal doen voor het geschenkassortiment van de koffiebrander. Dit is onlangs als proef al geprobeerd in vier winkels: twee in Amsterdam, Alkmaar en Eindhoven. Vanaf medio volgend jaar is het geschenkenassortiment in de Blokker winkels verkrijgbaar en de kunnen de spaarpunten daar verzilverd worden.


Spaarprogramma Koffievergelijk

Koffievergelijk heeft haar eigen spaarprogramma, korting bij een volgende bestelling. Bij iedere euro die u besteedt ontvangt u 2 koffiepunten, € 0,02 korting bij een volgende bestelling.


Voor het sparen van koffiepunten is het belangrijk dat u een account aanmaakt en voortaan bestelling doet met uw account. Punten worden dan automatisch bijgehouden en in de winkelwagen zijn koffiepunten bij volgende bestellingen in te wisselen. Meer informatie over het spaarprogramma.


Bron: Missethoreca.nl