Recept koffie-karamel cupcakes


Benodigdheden:

3 eetlepels oploskoffie 225ml melk 250 gram lichtbruine basterdsuiker 3 eieren 150 gram boter 250 gram bloem 2 theelepels bakpoeder 16 stukjes Lonka karamel vanillecrème karamelsaus


Bereidingswijze:

Los de koffie op in de melk. Voeg de eieren en suiker samen in een kom en klop dit luchtig. Voeg dan geleidelijk de boter toe en meng het tot een glas geheel. Voeg bloem, bakpoeder en de mix van koffie en melk toe aan het mengsel en mix het geheel tot een glad beslag.


Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes. Voeg niet direct de stukjes karamel toe, want anders zakken die door de dunne beslag naar de bodem.


De cupcakes moeten 10 minuten op 175 graden gebakken worden in de oven. Haal ze dan kort uit de oven om op alle cupcakes een stukje karamel te doen en plaats ze dan voor 10 minuten terug in de oven. Laar ze afkoelen en spuit er een toef vanillecrème op. Verwarm daarna de karamelsaus tot op kamertemperatuur en spuit deze over de toeven. Op kamertemperatuur zodat de saus mooi langs de toeven loopt.


Bron: Laura’s Backery