Recept panna cotta met koffie


Het recept voor een heerlijke panna cotta met koffie besprenkelt met pistachenoten. Een panne cotta is een koud Italiaans nagerecht, van oorsprong afkomstig uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont, met ingrediënten als room, melk, suiker en gelatine. Letterlijk betekent panna cotta gekookte room.


Benodigdheden voor 4 personen ongezouten pistachenoten 1/2 liter room 3 blaadjes gelatine 2 eetlepels poedersuiker 1 kopje espresso koffie (bereidingstijd 40 minuten)


Bereiding panna cotta met koffie

Breng de room met de poedersuiker aan de kook. Week ondertussen de gelatine in koud water. Knijp de gelatine uit en voeg hem toe aan het roommengsel. Giet vervolgens de espresso koffie erbij en laat alles 4 minuten koken. Als het geheel dreigt over te koken zet dan het vuur iets lager.


Giet de panna cotta in 4 tot 6 glazen en laat ze afkoelen in de koelkast. Ontvorm de glazen voor het serveren en strooi nog nog wat gehakte pistachenootjes over de heerlijke panna cotta.


Bron: Kookjij.nl