Koffie chocolade muffins


Benodigdheden (voor 8 personen):

100 gram pure chocolade

3 eetlepels koffiebonen (ongeveer 20 gram)

175 gram boter en nog een klein beetje

1 zakje vanillesuiker

100 gram suiker

3 eieren

snufje zout

200 gram bloem en nog een klein beetje

2 theelepels bakpoeder

6 eetlepels melk

1 klein diepvrieszakje

8 ovenvaste koffiekopjes of muffinvormpjes (à circa 200 ml)


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 ⁰C (hetelucht 150 ⁰C en gasoven op stand 2).


Vet de muffinvormpjes of koffiekopjes in met een klein beetje boter en bestuif ze vervolgens met wat bloem. Maak de koffiebonen klein door ze in een diepvrieszakje te doen en deze goed af te sluiten. Sla de koffiebonen daarna kapot door op de bonen te slaan met een deegroller.


Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Doe de helft van de chocolade in een pannetje en smelt deze au bain marie. Laat het daarna ongeveer 5 minuten afkoelen.


Doe de 175 gram boter, de vanillesuiker, de suiker en een snufje zout in een kom en roer het om tot het een crème is geworden. Voeg er dan de gesmolten chocolade beetje bij beetje bij en blijf het omroeren. Als het goed in omgeroerd, voeg je er de eieren aan toe en spatel je deze er doorheen.


Doe de bloem en de bakpoeder samen in een kom en roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens het meel en de melk afwisselend toe aan de crème en roer het om tot het een egaal beslag. Voeg er de gehakte chocolade en 2/3e van de koffiebonen aan toe en spatel het geheel door elkaar.


Schep de koffie chocolade deeg met een lepel in de muffinvormpjes of koffiekopjes en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven.


Laat de muffins als ze gebakken zijn goed afkoelen. Serveer de muffins op een bordje met de rest van de koffiebonen en eventueel met wat slagroom.


De muffins kunnen ook ingevroren worden


Bron: smulweb.nl