Recept espresso-ijs


Espresso-ijs, een heerlijk zoet nagerecht, heerlijk bij een lekkere espresso koffie. Snel klaar (0-10 minuten) en recept voor 6 personen.


Benodigdheden espresso-ijs

100 ml sterke espresso koffie 250 ml volle melk 500 ml slagroom 1 opengesneden vanillestokje 6 eierdooiers 150 gram fijne tafelsuiker


Bereidingswijze

Bereiden van espresso-ijs kan ook 2 dagen van tevoren. Verwarm de espresso met de melk, de slagroom en een vanillestokje tot het bijna kookt. Klop ondertussen de eierdooiers schuimig met de suiker. Schenk het koffiemengsel in gedeelten bij de eierdooiers en roer alles goed door. Doe het geheel in een pan en verwarm het op zacht vuur tot het gaat binden, laat het absoluut niet koken. Laat vervolgens het mengsel afkoelen en verwijder het vanillestokje. Snij het vanillestokje doormidden en schraap de merg eruit en roer dat door het koffiemengsel. De merg, ook wel vanillemerg geheten, zijn de kleine zaadjes die binnenin een vanillestokje zitten Bevries het geheel in een diepvriesdoos in ongeveer 6 uur en schep het mengsel ieder uur om (of draai ijs in de ijsmachine).


Serveertip: serveer het heerlijke espresso-ijs samen met een kopje espresso


Bron: Smulweb.nl