Terug

Oploskoffie

Oploskoffie

Oploskoffie is koffie in poedervorm of in korrels, ook wel instantkoffie of vriesdroogkoffie genoemd. Oploskoffie is een gemaksproduct, enkel heet water op de oploskoffie gieten geeft al een heerlijke koffie.

Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

2 producten

 1. Lavazza Tierra Exclusive Blend
  Nescafé Espresso oploskoffie

  Nescafé Espresso oploskoffie heeft een volle aromatische espressosmaak met tonen van gedroogd fruit en met een fijne cremalaag. Deze oploskoffie is gemaakt van 100% arabica koffiebonen. Verpakt in een speciaal ontworpen glazen pot om de koffie lang vers te houden, sluit de pot na gebruik goed af en bewaar op een droge plaats. Oploskoffie. Inhoud: 100 gram, voor 60 koppen koffie Nescafé Espresso oploskoffie Inhoud: 100 gram, voor 60 koppen koffie

  Lees verder
  € 4,31
  Niet in voorraad
 2. Lavazza Tierra Exclusive Blend
  Illy arabica oploskoffie Classico

  Illy arabica oploskoffie Classico is oploskoffie, gemaakt van de unieke illy melange van 9 soorten van de allerbeste 100% arabica koffiebonen. De klassieke illy blend heeft een perfect smaakevenwicht tussen zuur en bitter en bevat een fluweelzachte smaak. Schep 2 theelepels illy oploskoffie in jouw kopje en voeg 180ml, niet kokend, warm water toe. Roeren en genieten maar.

  Oploskoffie. Inhoud: 95 gram

  Lees verder
  € 6,49 € 6,29
  Niet in voorraad
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

2 producten

Oploskoffie

De smaak van oploskoffie is in de regel anders dan ‘gewone koffie’, vers gezet met koffiebonen. De kwaliteit van oploskoffie is de laatste jaren flink verbeterd en volgens het Voedingscentrum is het drinken van oploskoffie zelfs aan te bevelen.

Oploskoffie wordt gemaakt van geconcentreerde gezette koffie, waar het water later weer is uitgehaald. Het eindproduct zijn pure korreltjes koffie of een koffiepoeder, dat uitstekend bewaard kan worden en met heet water of hete melk snel en eenvoudig een kop koffie geeft. Het proces van water uit de geconcentreerde koffie halen kan op twee manieren, door sproeidrogen in hete lucht of vriesdrogen bij – 40 °C.

De geschiedenis van oploskoffie

Oploskoffie bestaat al sinds 1901, ontdekt door de Japanse wetenschapper Satori Kato. Koffiemerk Nescafé, onderdeel van het Zwitsere voedingsmiddelen concern waar ook Nespresso en Dolce Gusto onder valt, heeft het proces voor oploskoffie verder ontwikkeld en lanceerde oploskoffie in 1938 in Amerika en na de Tweede Wereldoorlog in Europa. In de zeventiger en tachtiger jaren in Nederland was oploskoffie een enorme hype, maar liefst 70 procent van alle huishoudens gebruikte wel eens oploskoffie.

Een frappé

Oploskoffie opgeklopt met koud water geeft een Frappé, een schuimend Grieks koffiedrankje, uitgegroeid tot de nationale smaak van Griekenland. Serveer het om hoge glazen waarin zich (gebroken) ijs zit, met een rietje en een glas water. In sommige koffiehuizen wordt aan de Frappé nog koffielikeur of ijs toegevoegd.

© Copyright 2020 Koffievergelijk.nl. Alle rechten voorbehouden. Sitemap Links