• Levering binnen 24 uur

  Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

 • Gratis verzending boven 75,-

  Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1264 gebruikersrecensies.

Oploskoffie

Oploskoffie is koffie in poedervorm of in korrels, ook wel instantkoffie of vriesdroogkoffie genoemd. Oploskoffie is een gemaksproduct, enkel heet water op de oploskoffie gieten geeft al een heerlijke koffie.

Producten vergelijken

Geen producten.

Categorie
 1. Nescafé
Geschikt voor
 1. Cappuccino
 2. Espresso
Cafeïnevrij
 1. Nee
Krachtigheid
 1. Normaal
Koffieboon
 1. Arabica
Samenstelling
 1. Melange
Gewicht
 1. 100 gram
Herkomst
 1. Onbekend
Prijs per 250 gram
 1. € 10,00 - € 20,00
Soort koffie
 1. Oploskoffie
Verpakking
 1. Pot

Oploskoffie

De smaak van oploskoffie is in de regel anders dan ‘gewone koffie’, vers gezet met koffiebonen. De kwaliteit van oploskoffie is de laatste jaren flink verbeterd en volgens het Voedingscentrum is het drinken van oploskoffie zelfs aan te bevelen.

Oploskoffie wordt gemaakt van geconcentreerde gezette koffie, waar het water later weer is uitgehaald. Het eindproduct zijn pure korreltjes koffie of een koffiepoeder, dat uitstekend bewaard kan worden en met heet water of hete melk snel en eenvoudig een kop koffie geeft. Het proces van water uit de geconcentreerde koffie halen kan op twee manieren, door sproeidrogen in hete lucht of vriesdrogen bij – 40 °C.

De geschiedenis van oploskoffie

Oploskoffie bestaat al sinds 1901, ontdekt door de Japanse wetenschapper Satori Kato. Koffiemerk Nescafé, onderdeel van het Zwitsere voedingsmiddelen concern waar ook Nespresso en Dolce Gusto onder valt, heeft het proces voor oploskoffie verder ontwikkeld en lanceerde oploskoffie in 1938 in Amerika en na de Tweede Wereldoorlog in Europa. In de zeventiger en tachtiger jaren in Nederland was oploskoffie een enorme hype, maar liefst 70 procent van alle huishoudens gebruikte wel eens oploskoffie.

Een frappé

Oploskoffie opgeklopt met koud water geeft een Frappé, een schuimend Grieks koffiedrankje, uitgegroeid tot de nationale smaak van Griekenland. Serveer het om hoge glazen waarin zich (gebroken) ijs zit, met een rietje en een glas water. In sommige koffiehuizen wordt aan de Frappé nog koffielikeur of ijs toegevoegd.

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs