Wij maken gebruik van cookies om deze website voor u te optimaliseren. Lees meer over ons privacybeleid.
Koffiebonen
Koffiebonen
Koffiebonen zijn eigenlijk de volgroeide zaadjes van de vrucht van de koffieplant. Doordat de zaadjes bij het rijpen tegen elkaar aandrukken ontstaat het kenmerkende streepje in het midden van de bonen.
Van alle soorten koffieplanten zijn de Coffea Arabica (Arabica) en de Coffea canephora (Robusta) het meest bekend. Arabica koffiebonen zijn duurder doordat ze in hogerliggende gebieden rond de evenaar groeien. Rond de evenaar groeien de planten langzamer en is het goed onderhouden duur.
Na het plukken en drogen van de koffiebonen worden ze geroosterd voordat er koffie van kan worden gemaakt. Meestal gebeurd dit in een koffiebranderij waar men meestal heerlijke blends maakt van de Arabica en Robusta koffiebonen.
Arabica en Robusta koffiebonen
Arabica koffiebonen geven een milde en aromatische koffiesmaak. De Robusta koffiebonen geven meer een pittige en bitterder smaak. Daarnaast bevatten Arabica koffiebonen ongeveer 70% minder cafeïne dan de Robusta koffie.
- Gewicht 500 gram Verwijder dit artikel
-
Douwe Egberts Aroma Rood koffiebonen
Douwe Egberts Aroma Rood, vertrouwde Douwe Egberts koffiebonen sinds 1753. Een aromatische, ronde en evenwichtige melange met het herkenbare Aroma Rood Aroma. Perfect gebalanceerd met tonen van kruiden en nootachtige accenten. Intensiteit 5 (schaal 1 - 9). Koffiebonen. Inhoud: 1 kg
Lees verderVanaf € 13,99 -
Douwe Egberts Espresso koffiebonen
Douwe Egberts Espresso koffiebonen, vertrouwde Douwe Egberts koffiebonen sinds 1753. Een donker gebrande espresso van Douwe Egberts met veel smaaknuances en de intense afdronk geeft een krachtige totaalbeleving. Intensiteit 9 (schaal 1 - 9). Koffiebonen. Inhoud: 1 kg
Lees verderVanaf € 13,99 -
Douwe Egberts Excellent Gold koffiebonen
Douwe Egberts Excellent Gold koffiebonen is een melange met de frisse groene en zoete tonen van 100% arabica koffiebonen met een rijke aromatische smaak en subtiele complexheid. Met frisse groene accenten. Intensiteit 5 (schaal 1 - 9). Koffiebonen. Inhoud: 1 kg
Vanaf € 16,99 -
Douwe Egberts Cafitesse Intense Roast
Douwe Egberts Aroma Rood, vertrouwde Douwe Egberts koffiebonen sinds 1753. Een aromatische, ronde en evenwichtige melange met het herkenbare Aroma Rood Aroma. Perfect gebalanceerd met tonen van kruiden en nootachtige accenten. Intensiteit 5 (schaal 1 - 9). Koffiebonen. Inhoud: 1 kg
Douwe Egberts Cafitesse Intense Roast is koffie geschikt voor iedere Cafitesse koffiemachine van Douwe Egberts. De koffie wordt geleverd in een koelenvelop en kan na opening nog 3 weken in de koeling (van de koffiemachine) worden bewaard.
De Douwe Egberts Cafitesse Intense Roast is koffie is een donker gebrande koffie met een intense smaak. Het is een 100% arabica koffie met tonen va donkere chocolade. De perfecte basis voor en cappuccino, latte macchiato of koffie verkeerd.
Cafitesse. Inhoud 1,25 liter. Verpakking in een koelenvelop inclusief koelelementen. Ontdooien zonder folie te verwijderen.
Deze Cafitesse koffie is te koop per pak van 1,25 liter en geschikt voor iedere Cafitesse koffiemachine van Douwe Egberts, waaronder de immens populaire Cafitesse 50 en 51. De koffie wordt geleverd in een koelenvelop en kan na openening nog 3 weken in de koeling (van de koffiemachine) worden bewaard.
- Inhoud: 1 x 1,25 liter;
- Verpakking: koelenvelop inclusief koelelementen;
- Gebruik oudste pakken eerst;
- Ontdooien zonder folie te verwijderen;
- Na ontdooien niet opnieuw invriezen:
- Houdbaar in koeling (+6 graden C).
Vanaf € 64,17 -
Kimbo Aroma Gold koffiebonen
Kimbo Aroma Gold is een melange van 100% arabica koffiebonen, met een mooie crèmalaag en een krachtige body. Een medium gebrande koffie met een milde body. Koffie afkomstig uit Centraal en Zuid Amerika. Koffiebonen. Inhoud: 1 kg.
Lees verderVanaf € 14,99
Koffiebonen
De koffieplant heeft een steenvrucht met een pit. In deze pit zitten de koffiebonen. Koffiebonen zijn de volgroeide zaadjes van de koffieplant. Tijdens het rijpen drukken de zaadjes tegen elkaar aan en daardoor ontstaat het kenmerkende streepje in het midden van de bonen.
Arabica en Robusta koffiebonen
Als je het over koffiebonen hebt, hoor je vaak dat het over Arabica en Robusta koffiebonen gaat. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee koffiebonen?
Arabica koffiebonen
De koffieplanten van de Arabica koffiebonen groeien in hoger liggende gebieden rond de evenaar waar ze minder worden blootgesteld aan dieren en parasieten. De planten groeien in dit gebied langzamer en het onderhouden is duur. De Arabica koffiebonen zijn daarom ook duurder dan de Robusta koffiebonen. Arabica bonen geven de koffie een milde en aromatische koffiesmaak.
Robusta koffiebonen
Robusta koffieplanten zijn veel minder vatbaar voor plantenziekten dan de Arabica koffieplanten. Daardoor zijn de Robusta koffiebonen met minder bestrijdingsmiddelen en telen en ze leveren een grotere oogst op dan de Arabica koffieboon. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de Robusta koffiebonen goedkoper zijn dan Arabica bonen vanwege de lagere productiekosten. De Robusta bonen bevatten ongeveer 70 procent meer cafeïne dan de Arabica boon, namelijk circa 2 tot 2,5% cafeïne. De Robusta bonen geven een pittigere en bittere smaak aan de koffie.
Brandgraad van koffiebonen
De brandgraad van de koffiebonen is bepalend voor welke manier van koffiezetten u de koffiebonen kunt gebruiken, dus bijvoorbeeld voor filterkoffie of espresso. De manier van branden zorgt voor de verkleuring van de koffiebonen en daarmee is de brandgraad af te lezen. De brandtijd en brandtemperatuur zijn hierbij bepalend. Er bestaan 5 brandgraden die ervoor zorgen dat bonen van ongeveer dezelfde kleur er hetzelfde uitzien na branding met dezelfde brandtijd en -temperatuur. De brandgraden zijn vernoemd naar de plaatsen of landen waar ze oorspronkelijk de voorkeur hadden voor deze brandgraad.
- Amerikaanse branding: lichtbruine tot kastanjebruine koffiebonen, ook wel American Roast genoemd
- Franse branding: donkerbruine bonen met een glans die goed te zien is, ook wel French Roast genoemd
- Italiaanse branding: donkerbruin tot zwarte bonen, dit wordt ook wel de espressobranding of Italian Roast genoemd
- Kaneelbranding: heel lichte kaneelkleurige koffiebonen, ook wel Cinamon Roast genoemd
- Weense branding: middelbruine, met een lichte glans, koffiebonen, ook wel Vienna Roast genoemd