• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1175 gebruikersrecensies.
 

Rainforest Alliance

Het keurmerk Rainforest Alliance staat voor eerlijke handel en milieu voor producten uit regenwoudgebieden. Rainforest Alliance is een wereldwijde milieuorganisatie, ontstaan in de Verenigde Staten, en zet zich in voor duurzame productie en ontwikkeling van bijvoorbeeld thee, koffie en bananen. Rainforest Alliance is op dit gebied het meest onafhankelijke keurmerk. Rainforest Alliance tracht naar het beschermen van ecosystemen en de dieren en mensen die van deze systemen afhankelijk zijn.

Rainforest Alliance leidt ook bedrijven in de toeristensector op. Deze kunnen dan aan verschillende wereldwijde certificeringsprogramma’s op het gebied van toerisme voldoen. En de Rainforest Alliance helpt organisaties bij het verduurzamen van hun inkoop.

Rainforest Alliance werkt alleen met gecertificeerde plantages en boerderijen. De boeren moeten aan zo’n 200 eisen voldoen op het gebied van natuurbehoud, waterbehoud en bosbeheer, voor zij het logo, bestaande uit een groene kikker, mogen dragen. De Chiquita banaan draagt bijvoorbeeld dit logo. Tevens krijgen de werknemers van deze boeren minstens het minimumloon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De boerderijen en plantages worden door onafhankelijke organisaties minimaal eenmaal per jaar gecontroleerd om zo de betrouwbaarheid van het keurmerk te waarborgen. Bij het Rainforest Alliance worden in tegenstelling tot het Max Havelaar keurmerk geen prijsgaranties aan de boeren gegeven. Dit zorgt voor een koffie met een constante hoogwaardige kwaliteit.

 

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs