Recepten thee in lekkernijen


Eieren in Jasmijnthee


benodigdheden voor 6 personen

2 gr losse jasmijnthee

6 eieren

2 el sojasaus

reepjes sinaasappelschil

600 ml water


Bereidingswijze

Breng 100 ml water aan de kook en giet dit dan over de losse jasmijnthee.


Kook de eieren in ongeveer 5 minuten. Laat ze vervolgens schrikken met koud water. Pel de eieren.


Giet 500 ml water in een pan en voeg daar 3 eetlepels van de jasmijnthee, 2 eetlepels sojasaus en een paar reepjes sinaasappelschil aan toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de eieren toe als het water kookt en zet het vuur zacht en de pan met een deksel af. Laat het geheel zachtjes koken gedurende 3 uur.


Neem na 3 uur de pan van het vuur en laat voor het lekkere een nacht staan.


Zet de eieren in de koelkast tot het serveren


Bron: Smulweb.nl



Witte chocolademousse met theegelei


benodigdheden voor 4 personen

4 gram losse Earl Grey thee

75 gr suiker

100 ml melk

125 gr witte chocolade

4 blaadjes gelatine

200 ml slagroom


Bereidingswijze theegelei

Breng 200 ml water aan de kook en voeg de losse thee toe. Laat de thee 3 tot 4 minuten trekken. Zeef dan de thee. Voeg de suiker aan de thee toe en roer het goed door elkaar. Breng de thee nog heel even aan de kook.


Week 2 gelatine blaadjes in koud water. Knijp ze vervolgens uit en los ze op in de thee. Laat de thee daarna afkoelen.


Bereidingswijze mousse

Week 2 gelatine blaadjes in koud water. Breng de melk aan de kook en haal dan de pan van het vuur. Laat de melk een klein beetje afkoelen. Los in de melk de gelatine blaadjes en de witte chocolade op. Laat het geheel afkoelen en lobbig worden.


Klop de slagroom stijf. Voeg het afgekoelde melkmengsel toe en spatel alles door elkaar. Verdeel deze mousse over 4 theekopjes


Als de mousse hard geworden is, kan de theegelei over de mousse worden verdeeld. Zet de kopjes in de koelkast en laat het nog ongeveer 2 uur verder opstijven.


Na 2 uur kan de mousse uit de koelkast worden gehaald en iets op temperatuur laten komen. Zet het kopje met de mousse op een schoteltje en serveer met een koekje, zodat het op een echt kopje thee lijkt. Ook heerlijk met een bolletje vanille en/of chocolade ijs


Bron: Smulweb.nl