recept koffiebananenbrood met chocolade

Benodigdheden:

4 rijpe bananen, waarvan 1 banaan voor de garnering van de bananenbrood

1 kopje espresso, bijvoorbeeld Delicatoro Grand Espresso koffiebonen

100 gram havermeel (havermeel kan je zelf maken door havermout in de blender of keukenmachine fijn te malen

100 gram in stukjes pure chocolade, waarvan 1/3e voor de topping wordt gebruikt

100 gram amandelmeel

2 eieren

50 gram dadels

1 theelepel bakpoeder

snufje zout

bereidingswijze:

Verwarm de oven op 175 °C voor.

Neem een cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Vet de randen in met wat boter.

Doe 3 bananen in de keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix deze samen tot een glad mengsel

Klop de eieren met een snufje zout tot een luchtig mengsel

Meng het eimengsel en het bananenmengsel door elkaar.

Voeg aan het bananen-eimengsel de amandelmeel, havermeel en koffietoe en meng dit goed door elkaar.

Voeg als laatste de bakpoeder en stukjes chocolade toe en roer het goed door elkaar.

Giet de bananenbroodmengsel in het cakeblik.

Snij de laatste banaan in overdwars of in plakjes en leg deze bovenop het bananenbroodmengsel.

Zet het cakeblik in de oven en bak het brood in ongeveer 40 tot 45 minuten. Indien je er met een satéprikker inprikt en deze er schoon uitkomt, dan is het bananenbroodgaar. Mocht het bananenbrood te donker worden tijdens het bakken, leg dan een stuk bakpapier over het brood.

Smelt het chocolade wat is overgebleven en giet dit over een goed afgekoelde bananenbrood.

Bron: eatpurelove.nl