Terug

Illy Ontkalkingspoeder

Waardering:
73% of 100

Doosje met 10 zakjes met elk 30 gram krachtig poeder voor ontkalking van een Francis Francis espressomachine. Advies: ontkalk eenmaal per twee maanden bij een gemiddelde waterhardheid. Ontkalkingspoeder, geschikt voor alle espresso apparaten.

Meer informatie >>

€ 5,48
Bestel
Illy Ontkalkingspoeder
Meer informatie
Manufacturer Illy
Merk machine illy
Product Ontkalken

Instructie voor het ontkalken:

1. Schakel uw (Illy) machine uit en verwijder de watertank. Giet het water weg wat nog in de watertank is achtergebleven.

2.Vul de watertank tot aan de MAX indicatie en voeg een zakje ontkalkingspoeder toe. Los dit goed op, door te roeren gaat dit sneller.

3. Plaats een opvangbak van maximaal 1 liter onder de uitloop van de machine. Zet de machine aan.

4. Volg het ontkalkingsproces zoals beschreven staat in de handleiding van uw machine.

5. Spoel na het ontkalkingsproces uw watertank goed om, zodat er geen ontkalkingsmiddel achterblijft.

6. Spoel de machine een paar keer goed door met schoon leidingwater voor u een vers kopje koffie zet.


Illy is in 1933 In Triest in Italie door de gelijknamige Francesco Illy opgericht en is nog steeds een familiebedrijf. Inmiddels staat de derde generatie van de familie, Andrea Illy geboren in 1964 in Triest, aan het roer van het familiebedrijf.

Voor Francesco Illy bestond er destijds één grote droom, namelijk de beste koffie ter wereld produceren en verkopen. En dit is zeker gelukt want inmiddels worden er dagelijks 6 miljoen kopjes Illy koffie wereldwijd gedronken per dag.

Illy, ook wel genoemd Illycaffè verkoopt over de hele wereld, inmiddels in meer dan 140 landen, een unieke koffie van hoge kwaliteit bestaande uit negen soorten zuivere Arabica koffiebonen. Arabica koffie bonen hebben een rijkere smaak en een lager cafeïnegehalte dan Robusta bonen. De koffiebonen voor de Illy koffie zijn afkomstig uit Zuid-Amerika, Centraal Amerika, India en Afrika en de unieke mix van deze bonen zorgt ervoor dat elk kopje Illy koffie overal ter wereld exact hetzelfde smaakt.

Vlak na de oprichting van Illy in 1933 ontwikkeld Fransesco Illy een revolutionair systeem voor het bewaren van koffie, namelijk het luchtdicht verpakken onder druk. Door deze vorm van verpakken kan de koffie jarenlang goed blijven en daardoor kon Fransesco Illy in de jaren 30 al koffie door heel Italie distribueren. Deze verpakkingsmethode, in blik, kenmerkt Illy koffie nog steeds.

Espresso is de meest intense manier om van de aroma’s van koffie te genieten. Een perfecte espresso kun je herkennen aan een dicht en nootkleurig crèmelaagje met enkele donkerbruine streepjes op de koffie. De melanges van Illy zijn geschikt om een uitstekende espresso te maken en daarnaast wordt de koffie van Illy gekenmerkt door een lichte smaak van chocolade, honing, toast en karamel.

Illy produceert slechts een mengsel van drie varianten, namelijk normaal, Dark Roast en cafeïnevrij. Deze drie varianten zijn verkrijgbaar als filterkoffie, koffiebonen, ESE Servings en Espresso capsules. - Normale branding kenmerkt zich door een evenwichtige smaak, aangevuld met bijzondere vleugjes karamel, chocolade, toast en lichte bloemen - Dark Roast of donkere branding heeft een krachtige body en de overtuigende smaak van een sterkere espresso. - Cafeïnevrije koffie, dezelfde smaak en typische aroma’s als de normale branding. Heeft alleen een cafeïnepercentage van minder dan 0,05%, de helft minder dan voorgeschreven door de wet voor cafeïnevrije koffie.

* Verplichte velden

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Illy Ontkalkingspoeder
Uw waardering
Search engine powered by ElasticSuite © Copyright 2020 Koffievergelijk.nl. Alle rechten voorbehouden. Sitemap Links