Terug

Fair Trade Original

Fair Trade Original

Fair Trade Original is een stichting, gestart in 1959, met als missie om eerlijk eten en drinken voor iedereen bereikbaar te maken, met de focus op ontwikkelingshandel. Het merk werkt samen met boeren uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika, waar de meeste producten zowel vandaan komen als bewerkt worden. Goed voor het verbeteren van de leef- en arbeidsomstandigheden en de werkgelegenheid in deze landen. De stichting wil een brug slaan tussen de producenten en de consument die kiest voor eerlijke producten.

Fair Trade Original assortiment

Ons assortiment bestaan uit Fair Trade Original koffiebonen, Fair Trade Original gemalen koffie, Fair Trade Original oploskoffie, Fair Trade Original thee, Fair Trade Original rietsuiker en Fair Trade Original honing.

Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

15 producten

Pagina
 1. Segafredo CafeSenza koffiebonen
  Fair Trade Original Espresso Dark Roast koffiebonen

  Fair Trade Original Espresso Dark Roast koffiebonen, een zeer krachtige koffie van 100% arabica koffiebonen. Met een breed palet aan smaken, een mooie ronde smaak en een rijk aroma. Diep en donker gebrande koffie met de smaak van karamel. Krachtig en temperamentvol. Een uitstekende koffie voor een karaktervolle espresso of een heerlijke koffie met melk, zoals een cappuccino of een latte macchiato. Met het Fair Trade / Max Havelaar keurmerk. Koffiebonen. Inhoud: 500 gram

  Fair Trade Original koffie is verkrijgbaar bij Koffievoordeel.nl.

  Lees verder
  € 0,00
  Waardering:
  93% of 100
  Niet in voorraad
 2. Fair Trade Original Espresso Extra Dark Roast koffiebonen
  Fair Trade Original Espresso Extra Dark Roast koffiebonen

  Fair Trade Original Espresso Extra Dark Roast koffiebonen, een krachtige koffie van arabica koffiebonen met een vleugje robusta bonen voor de extra pit en een mooie crèma laag. Een koffie die mooi in balans is met een lichte smaak van pure chocolade en zoethout. Ideaal geschikt voor espresso, maar ook voor een lungo of cappaccino. Met het Fair Trade / Max Havelaar keurmerk. Koffiebonen. Inhoud: 500 gram

  Fair Trade Original koffie is verkrijgbaar bij Koffievoordeel.nl.

  Lees verder
  € 0,00
  Niet in voorraad
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

15 producten

Pagina

Fair Trade Original

Fair Trade Original is hét merk van eerlijke producten, de eerste fairtrade organisatie ter wereld en het enige non-profit merk in de Nederlandse supermarkt. De naam van het bedrijf is gebaseerd op het Engelse fair trade, oftewel eerlijke handel. Fair Trade Original werkt nauw samen met boeren in Latijns-Amerika, Azië en Afrika en ontwikkelen samen met de boeren verschillende producten van hoge kwaliteit. Het is een stichting zonder winstoogmerk. Winst die de stichting maakt wordt weer geïnvesteerd in extra werk, zowel bij de stichting als bij de boeren in de herkomstlanden.

Missie Fair Trade Original

Het bedrijf heeft als missie: ‘Door het ontwikkelen van internationale handelsketens maken wij eerlijk eten en drinken bereikbaar voor iedereen’. In de praktijk betekent het dat Fair Trade Original een groot deel van haar producten ook laat verwerken in het herkomstland van de ingrediënten. De arbeids- en leefomstandigheden verbeteren hierdoor van de lokale boeren en hun gezinnen en het draagt bij aan een goede werkgelegenheid. Bijvoorbeeld koffieboeren in Guatemala, theeplukkers in Tanzania of medewerkers van productiebedrijven in Thailand.

Op de producten van Fair Trade Original kunnen verschillende keurmerken staan, waarbij het Fairtrade keurmerk van stichting Max Havelaar in het oog sprint. Stichting Max Havelaar verleent haar keurmerk aan de producten van het merk. Daarnaast staat op enkele producten het Fairtrade keurmerk van Fair for life en op alle biologische producten staat het keurmerk van Skal.

© Copyright 2020 Koffievergelijk.nl. Alle rechten voorbehouden. Sitemap Links