Terug

Bosch

Bosch reinigen, ontkalken en waterfilters

Goed onderhoud van uw Bosch koffiemachine is belangrijk voor zowel de smaak van de koffie als de levensduur van uw koffiemachine:
- met regelmatig reinigen voorkom je verstoppingen en bacterievorming, zaken die de smaak van de koffie sterk kunnen beïnvloeden, de koffie kan bitter of zuur gaan smaken
- regelmatig ontkalken van uw Bosch koffiemachine is belangrijk zodat er zich geen kalkaanslag vormt in uw koffiemachine
- een Bosch waterfilter verwijdert schadelijke stoffen als chloor, bacteriën en nare smaken uit het leidingwater en biedt daarnaast een optimale bescherming tegen kalkafzetting, voor de perfecte kwaliteit koffie en voor een lange levensduur van uw Bosch koffiemachine.

Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Filteren
Selectie verfijnen
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

5 producten

 1. /
  Bosch Siemens reinigingstabletten

  Bosch Siemens reinigingstabletten voor het reinigen van uw Siemens, Bosch, Gaggenua en Neff koffiemachine. Verwijdert koffieresten en vetten uit uw espressomachine, voor een langere levensduur van uw machine en een lekkere koffiesmaak. Let op: deze reinigingstabletten zijn niet voor alle Bosch / Siemens koffiemachines geschikt. Voor een TCA52, TCA53, TK52 en TK53 adviseren we dunnere reinigingstabletten Inhoud: 10 tabletten, voor 10 reingingsbeurten

  Bosch onderhoudsproducten zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Vanaf € 6,95
 2. /
  Bosch Siemens ontkalkingstabletten

  Bosch TCZ6002 / Siemens TZ60002 ontkalkingstabletten, voor het veilig en betrouwbaar verwijderen van kalk. Voor een Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF volautomatische koffiemachine, koffiezetapparaten of waterkokers. Regelmatig ontkalken is belangrijk voor een goede werking en kwaliteit van het apparaat en voor een lange levensduur. De tabletten zijn 6 mm dik en hebben een doorsnede van 25mm. Inhoud: 6 stuks a 18 gram, voor 3 tot 6 keer ontkalken.

  Bosch onderhoudsproducten zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Vanaf € 7,99
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

5 producten

Reinigen Bosch koffiemachines

Bosch logoOnderhoud van uw Bosch koffiemachine is belangrijk voor zowel de smaak van de koffie als de levensduur van uw koffiemachine. Koffiebonen bevatten natuurlijke vetten en oliën, die bij het zetten van een vers kopje koffie gedeeltelijk kunnen achterblijven in uw Bosch koffiemachine. Deze oude koffieresten kunnen verstoppingen veroorzaken, zijn een voedingsbodem voor bacteriën of de smaak van de koffie negatief beïnvloeden, de koffie kan bitter of zuur gaan smaken. Frequent reinigen voorkomt dit en heeft als bijkomend voordeel dat uw koffiemachine in topconditie blijft en langer meegaat.

Reinig, indien mogelijk, de binnenkant van uw Bosch koffiemachine met een vochtige doek en zaken als het stoompijpje, de zetgroep en eventuele losse onderdelen. Reinig alleen met water, gebruik geen zeep. En laat alles opdrogen, bij afdrogen met een doek kunnen er pluisjes achterblijven. Verwijder koffieresten binnenin uw koffiemachine. Reinigt u regelmatig de zetgroep, vet dan de bewegende onderdelen en afdichtingen in met een dun laagje siliconenvet.

De meeste Bosch koffiemachines geven zelf aan dat ze gereinigd moeten worden. Bij het reinigen worden de koffieresten, vetten en oliën die zijn achtergebleven in de koffiemachine, verwijdert. Hiervoor is het belangrijk om reinigingstabletten te gebruiken en het reinigingsprogramma van uw Bosch koffiemachine te volgen. Dit staat los van het spoelen, wat de meeste koffiemachines doen als ze worden ingeschakeld of na gebruik, hiermee wordt de machine schoongespoeld, maar hiermee worden de leidingen schoongespoeld. Doet uw koffiemachine dit niet zelf, zoals een halfautomaat of een cup- of koffiepadmachine, spoel deze dan zelf regelmatig door, hiermee hou je de koffiesmaak op het juiste niveau.

Melk levert ook extra reinigingswerk op. Om bacterievorming te voorkomen is het belangrijk om direct na gebruik alle onderdelen die met melk in aanraking komen met een vochtige doek schoon te maken. Eens per dag reinig je alle lastig bereikbare onderdelen zoals een melkslang met een speciale melkreiniger. Deze melkreiniger giet je in het melkreservoir en laat je door het melkcircuit lopen. Zo worden melkresten in het systeem verwijdert. Heb je een stoompijpje? Blaas deze dan na ieder gebruik schoon met stoom, zodat ook de binnenzijde schoon blijft. Gebruik geen heet water voor het reinigen van melkresten omdat heet water zorgt dat het melkvet inbrandt en dan kunnen er bruine plekken ontstaan. Ons assortiment Bosch reinigen.

Ontkalken Bosch koffiemachines

Bosch ontkalkenNaast het reinigen van uw Bosch koffiemachine is het ook belangrijk om deze regelmatig te ontkalken, zodat er zich geen kalkaanslag vormt in uw koffiemachine. Kalkaanslag vormt zich op het verwarmingselement van uw Bosch koffiemachine en is slecht voor uw koffiemachine en ziet er vies uit. Regelmatig ontkalken verlengt de levensduur van uw Bosch koffiemachine en kan de prestaties verbeteren. Gebruik hiervoor het ontkalkingsprogramma van uw Bosch koffiemachine in combinatie met ontkalkingstabletten of een vloeibare ontkalker. Hiermee ontkalkt u uw koffiemachine snel, hygiënisch, veilig en eenvoudig.

Een ontkalkingstablet doet u in het daarvoor bestemde bakje en ongeveer 100ml van de de vloeibare ontkalker doet u in een met water gevuld waterreservoir. De meeste Bosch koffiemachines hebben een automatisch ontkalkprogramma en geven ook zelf aan wanneer ze ontkalkt moeten worden, anders is het advies minstens eenmaal per 2 maanden, bij gemiddeld gebruik en middelhard water. Bij intensiever gebruik of hard water is het advies eens per maand.

Kalkaanslag ontstaat bij het verhitten van leidingwater. De hoeveelheid kalk in leidingwater is afhankelijk van de hardheid en dit kan per locatie sterk verschillen. Kalkaanslag vormt zich op het verwarmingselement van uw Bosch koffiemachine en is slecht voor uw koffiemachine en ziet er vies uit. Ons assortiment Bosch ontkalkers.

Bosch waterfilters

Bosch waterfilterEen Bosch waterfilter verwijdert schadelijke stoffen als chloor, bacterien en nare smaken uit het leidingwater en biedt daarnaast een optimale bescherming tegen kalkafzetting, voor de perfecte kwaliteit koffie en voor een lange levensduur van uw Bosch koffiemachine. Het water wordt gezuiverd tot 5 a 6 °dH, de norm van het waterleidingsbesluit. Te zacht water bevat te weinig calcium en hierdoor kan schade aan uw Bosch koffiemachine ontstaan. Daarnaast geef zacht water een hele sterke koffiesmaak. Ondanks de aanwezigheid blijft een koffiemachine niet vrij van kalkaanslag, dus frequent ontkalken blijft belangrijk. Ons assortiment Bosch waterfilters.

Meest verkochte Bosch onderhoudsproducten: Bosch Brita Intenza waterfilter, Bosch Siemens reinigingstabletten en Bosch Siemens ontkalkingstabletten.

Search engine powered by ElasticSuite © Copyright 2020 Koffievergelijk.nl. Alle rechten voorbehouden. Sitemap Links