Terug

Jura

Jura reinigen, ontkalken en waterfilters

Goed onderhoud van uw Jura koffiemachine is belangrijk voor zowel de smaak van de koffie als de levensduur van uw koffiemachine:
- met regelmatig reinigen voorkom je verstoppingen en bacterievorming, zaken die de smaak van de koffie sterk kunnen beïnvloeden, de koffie kan bitter of zuur gaan smaken
- regelmatig ontkalken van uw Jura koffiemachine is belangrijk zodat er zich geen kalkaanslag vormt in uw koffiemachine
- een Jura waterfilter verwijdert schadelijke stoffen als chloor, bacteriën en nare smaken uit het leidingwater en biedt daarnaast een optimale bescherming tegen kalkafzetting, voor de perfecte kwaliteit koffie en voor een lange levensduur van uw Jura koffiemachine.

Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

10 producten

 1. Jura waterfilter
  Jura waterfilter white

  Waterfilter compatible voor Jura espresso apparaten. Speciaal ontwikkeld voor alle Jura Impressa espresso machines die gebruik maken van het Jura Claris White waterfilter (Jura artikel nr. 60209). Jura espresso machines geproduceerd na augustus 2009 maken veelal gebruik van het Jura Claris Blue waterfilter. Het waterfilterhouder van de Jura machine moet zwart zijn voor dit waterfilter. Helpt kalkaanslag te voorkomen. Let op: Het gaat hier niet om de originele Claris White waterfilter, maar om een waterfilter dat compatible is met Jura epresso apparaten. Het functioneert exact hetzelfde, ziet er hetzelfde uit, het enige verschil is de verpakking en de prijs. Zie bij Merk Informatie voor welke type machines dit waterfilter geschikt is. Het originele Jura Claris White waterfilter.

  Jura onderhoudsproducten zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Waardering:
  90% of 100
  Vanaf € 9,95
 2. Jura Claris White waterfilter
  Jura Claris White waterfilter

  Jura Claris White waterfilter, geschikt voor de meeste Jura Impressa volautomaten. Het zuivert kalk en smaakbedervende stoffen uit het water. Wordt direct in de watertank geplaatst. De Jura espressomachines waarbij de filterhouder in het waterreservoir zwart is, maken gebruiken van het Jura Claris White waterfilter. Het gaat om de volgende modellen: C9, C90 Classic Generation, E9, E10, E25, E85, F5, F50, F50 Classic generation, J5, S7, S9, Z5, Z6 Niet geschikt voor de ENA, J7, J9, Z7, F50 New Edition (model vanaf 2010), C5 New Edition (model vanaf sept. 2009). Voor deze espresso apparaten is de Jura Claris Blue waterfilter geschikt. Dit is de originele Jura waterfilter. 

  Jura onderhoudsproducten zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Waardering:
  100% of 100
  Vanaf € 14,95
 3. Jura waterfilter blue
  Jura waterfilter blue

  Waterfilter compatible voor Jura espresso apparaten. Speciaal ontwikkeld voor alle Jura espresso machines die gebruik maken van het Jura Claris Blue waterfilter, voorzien van een blauwe waterfilterhouder in de watertank. Dit waterfilter is niet geschikt voor de Jura machines die gebruik maken van een verlengstuk voor het waterfilter. Het waterfilterhouder van de Jura machine moet blauw zijn voor dit waterfilter. Helpt kalkaanslag te voorkomen. Let op: Het gaat hier niet om de originele Claris waterfilter, maar om een waterfilter dat compatible is met Jura epresso apparaten. Het functioneert exact hetzelfde, ziet er hetzelfde uit, het enige verschil is de verpakking en de prijs. Zie bij Merk Informatie voor welke type machines dit waterfilter geschikt is. Het originele Jura Claris Blue waterfilter.

  Jura onderhoudsproducten zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Waardering:
  94% of 100
  Vanaf € 9,95
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

10 producten

Reinigen Jura koffiemachines

Jura logoJura volautomatische koffiemachines staan als sinds de oprichting in 1931 voor de beste koffiekwaliteit, een prachtige uitdraling en eenvoudige bediening. Zwitserse precisie en kwaliteit van Jura, voluit JURA Elektroapparate AG genoemd. De Jura volautomatische koffiemachines, voor zowel huishoudelijk gebruik als professioneel gebruik, onderscheiden zich door duurzaamheid en lange levensduur. De Zwitserse toptennisser Roger Federer is als ambassadeur betrokken bij Jura en draagt ter wereld over de kernwaarden van het bedrijf uit: prestatie, precisie, elegantie, prestige en een passie voor uitmuntendheid.

Onderhoud van uw Jura koffiemachine is belangrijk voor zowel de smaak van de koffie als de levensduur van uw koffiemachine. Koffiebonen bevatten natuurlijke vetten en oliën, die bij het zetten van een vers kopje koffie gedeeltelijk kunnen achterblijven in uw Jura koffiemachine. Deze oude koffieresten kunnen verstoppingen veroorzaken, zijn een voedingsbodem voor bacteriën of de smaak van de koffie negatief beïnvloeden, de koffie kan bitter of zuur gaan smaken. Frequent reinigen voorkomt dit en heeft als bijkomend voordeel dat uw koffiemachine in topconditie blijft en langer meegaat.

Reinig, indien mogelijk, de binnenkant van uw Jura koffiemachine met een vochtige doek en zaken als het stoompijpje, de zetgroep en eventuele losse onderdelen. Reinig alleen met water, gebruik geen zeep. En laat alles opdrogen, bij afdrogen met een doek kunnen er pluisjes achterblijven. Verwijder koffieresten binnenin uw koffiemachine. Reinigt u regelmatig de zetgroep, vet dan de bewegende onderdelen en afdichtingen in met een dun laagje siliconenvet.

De meeste Jura koffiemachines geven zelf aan dat ze gereinigd moeten worden. Bij het reinigen worden de koffieresten, vetten en oliën die zijn achtergebleven in de koffiemachine, verwijdert. Hiervoor is het belangrijk om reinigingstabletten te gebruiken en het reinigingsprogramma van uw Jura koffiemachine te volgen. Dit staat los van het spoelen, wat de meeste koffiemachines doen als ze worden ingeschakeld of na gebruik, hiermee wordt de machine schoongespoeld, maar hiermee worden de leidingen schoongespoeld. Doet uw koffiemachine dit niet zelf, zoals een halfautomaat of een cup- of koffiepadmachine, spoel deze dan zelf regelmatig door, hiermee hou je de koffiesmaak op het juiste niveau.

Melk levert ook extra reinigingswerk op. Om bacterievorming te voorkomen is het belangrijk om direct na gebruik alle onderdelen die met melk in aanraking komen met een vochtige doek schoon te maken. Eens per dag reinig je alle lastig bereikbare onderdelen zoals een melkslang met een speciale melkreiniger. Deze melkreiniger giet je in het melkreservoir en laat je door het melkcircuit lopen. Zo worden melkresten in het systeem verwijdert. Heb je een stoompijpje? Blaas deze dan na ieder gebruik schoon met stoom, zodat ook de binnenzijde schoon blijft. Gebruik geen heet water voor het reinigen van melkresten omdat heet water zorgt dat het melkvet inbrandt en dan kunnen er bruine plekken ontstaan.

Ontkalken Jura koffiemachines

Jura ontkalkingstablettenNaast het reinigen van uw Jura koffiemachine is het ook belangrijk om deze regelmatig te ontkalken, zodat er zich geen kalkaanslag vormt in uw koffiemachine. Kalkaanslag vormt zich op het verwarmingselement van uw Jura koffiemachine en is slecht voor uw koffiemachine en ziet er vies uit. Regelmatig ontkalken verlengt de levensduur van uw Jura koffiemachine en kan de prestaties verbeteren. Gebruik hiervoor het ontkalkingsprogramma van uw Jura koffiemachine in combinatie met ontkalkingstabletten of een vloeibare ontkalker. Hiermee ontkalkt u uw koffiemachine snel, hygiënisch, veilig en eenvoudig.

Een ontkalkingstablet doet u in het daarvoor bestemde bakje en ongeveer 100ml van de de vloeibare ontkalker doet u in een met water gevuld waterreservoir. De meeste Jura koffiemachines hebben een automatisch ontkalkprogramma en geven ook zelf aan wanneer ze ontkalkt moeten worden, anders is het advies minstens eenmaal per 2 maanden, bij gemiddeld gebruik en middelhard water. Bij intensiever gebruik of hard water is het advies eens per maand.

Kalkaanslag ontstaat bij het verhitten van leidingwater. De hoeveelheid kalk in leidingwater is afhankelijk van de hardheid en dit kan per locatie sterk verschillen. Kalkaanslag vormt zich op het verwarmingselement van uw Jura koffiemachine en is slecht voor uw koffiemachine en ziet er vies uit. Ons assortiment Jura ontkalkers.

Jura waterfilters

Jura Claris White waterfilterEen Jura waterfilter verwijdert schadelijke stoffen als chloor, bacterien en nare smaken uit het leidingwater en biedt daarnaast een optimale bescherming tegen kalkafzetting, voor de perfecte kwaliteit koffie en voor een lange levensduur van uw Jura koffiemachine. Het water wordt gezuiverd tot 5 a 6 °dH, de norm van het waterleidingsbesluit. Te zacht water bevat te weinig calcium en hierdoor kan schade aan uw Jura koffiemachine ontstaan. Daarnaast geef zacht water een hele sterke koffiesmaak. Ondanks de aanwezigheid blijft een koffiemachine niet vrij van kalkaanslag, dus frequent ontkalken blijft belangrijk. Ons assortiment Jura waterfilters.

 

Meest verkochte Jura onderhoudsproducten: Jura Claris White waterfilter, Jura reinigingstabletten en Jura ontkalkingstabletten.

Search engine powered by ElasticSuite © Copyright 2020 Koffievergelijk.nl. Alle rechten voorbehouden. Sitemap Links