Terug

Koffiebonen

Koffiebonen

Koffiebonen zijn eigenlijk de volgroeide zaadjes van de vrucht van de koffieplant. Doordat de zaadjes bij het rijpen tegen elkaar aandrukken ontstaat het kenmerkende streepje in het midden van de bonen.

Van alle soorten koffieplanten zijn de Coffea Arabica (Arabica) en de Coffea canephora (Robusta) het meest bekend. Arabica koffiebonen zijn duurder doordat ze in hogerliggende gebieden rond de evenaar groeien. Rond de evenaar groeien de planten langzamer en is het goed onderhouden duur.

Na het plukken en drogen van de koffiebonen worden ze geroosterd voordat er koffie van kan worden gemaakt. Meestal gebeurd dit in een koffiebranderij waar men meestal heerlijke blends maakt van de Arabica en Robusta koffiebonen.

Arabica en Robusta koffiebonen

Arabica koffiebonen geven een milde en aromatische koffiesmaak. De Robusta koffiebonen geven meer een pittige en bitterder smaak. Daarnaast bevatten Arabica koffiebonen ongeveer 70% minder cafeïne dan de Robusta koffie.

Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Filteren
Selectie verfijnen
Prijs
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

64 producten

 1. Lavazza Dolce koffiepads
  Mövenpick Barista Espresso koffiebonen

  Mövenpick Barista Espresso koffiebonen zijn verfijnde arabica koffiebonen en krachtige robusta koffiebonen. Een donkere branding, dus een koffie om intens van te genieten. Koffie met pit dankzij de krachtige robusta koffiebonen. Een volle en ronde smaak, met een verleidelijke crema. Deze melange is afkomstig van koffiebonen uit de vruchtbaarste koffieregio's ter wereld. Een krachtige espresso en zoals de naam doet vermoeden zeer geschikt om als espresso te drinken. Koffiebonen. Inhoud: 1 kg

  Mövenpick koffiebonen zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Vanaf € 10,95
 2. Lavazza Dolce koffiepads
  Mövenpick Caffè Crema koffiebonen

  Mövenpick Caffè Crema koffiebonen zijn fluweelzachte en delicate koffiebonen van 100% arabica koffiebonen met een mooie gouden cremalaag. Een sublieme koffie met een hoge intensiteit en ronde smaak. Deze koffiebonen zijn perfect voor een volautomatische koffiemachine. Deze melange is perfect voor melkkoffies, zoals een cappuccino of latte macchiato. Koffiebonen. Inhoud: 1 kg

  Mövenpick koffiebonen zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Vanaf € 10,95
 3. Lavazza Dolce koffiepads
  Mövenpick Der Himmlische koffiebonen

  Mövenpick Der Himmlische koffiebonen, de klassieker van Mövenpick. Een melange van 100% arabica koffebonen uit de hooggebergtes van India. Een premium koffie, van de allerbeste arabica koffiebonen, door Mövenpick als 'Hemels' omschreven. Fijne koffiebonen vormen de basis van deze aromatische uitgebalanceerde koffie. Delicaat en sensueel, een echte traktatie op elk moment van de dag. De unieke smaak van deze koffiebonen komt door de melange van koffiebonen op hoge plateaus. Deze melange, geroosterd door experts, geeft de koffie een onvergeijkbare volle smaak. Koffiebonen. Inhoud: 1 kg

  Mövenpick koffiebonen zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Vanaf € 11,49
 4. Lavazza Dolce koffiepads
  Mövenpick Crema Intensa Gusto Italiano koffiebonen

  Mövenpick Crema Intensa Gusto Italiano koffiebonen is een melange van streng geselecteerde arabica koffiebonen uit Midden-Amerika en robusta koffiebonen uit Afrika. De koffiebonen zijn langzaam geroosterd op de Italiaanse manier, waardoor de koffie een inten aroma heeft met delicate tonen van chocolade en een zachte crème. Zeer geschikt voor caffé crema en voor koffiebereidingen zoals cappuccino en latte macchiato.

  Deze Mövenpick Crema Intensa Gusto Italiano is gecertificeerd door Max Havelaar. Stichting Max Havelaar helpt kleine producenten in ontwikkelingslanden om een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Koffiebonen. Inhoud: 1 kg

  Mövenpick koffiebonen zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Vanaf € 11,45
 5. Illy koffiebonen normale branding
  Illy koffiebonen Brazilie Cerrado Mineiro

  Illy Brazilie Cerrado Mineiro koffiebonen is een volledig gecertificeerde koffie volgens de regenagri normen, de regeneratieve landbouw. Deze manier van landbouw zorgt manier zorgt dat we land, water en biodiversiteit regenereren en beschermen.

  Geniet met deze Illy koffie van intense illy karamelnoten, met een smaak die midden houdt tussen een aangename zuurgraad en bitterheid, met noten van karamel en gedroogd fruit. Koffiebonen. Inhoud: 250 gram

  Illy koffiebonen zijn ook te koop bij Bol.com en Amazon.nl.

  Lees verder
  Vanaf € 7,69
Tonen als Lijst Foto-tabel
Van laag naar hoog sorteren

64 producten

Koffiebonen

De koffieplant heeft een steenvrucht met een pit. In deze pit zitten de koffiebonen. Koffiebonen zijn de volgroeide zaadjes van de koffieplant. Tijdens het rijpen drukken de zaadjes tegen elkaar aan en daardoor ontstaat het kenmerkende streepje in het midden van de bonen.

Arabica en Robusta koffiebonen

Als je het over koffiebonen hebt, hoor je vaak dat het over Arabica en Robusta koffiebonen gaat. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee koffiebonen?

Arabica koffiebonen

De koffieplanten van de Arabica koffiebonen groeien in hoger liggende gebieden rond de evenaar waar ze minder worden blootgesteld aan dieren en parasieten. De planten groeien in dit gebied langzamer en het onderhouden is duur. De Arabica koffiebonen zijn daarom ook duurder dan de Robusta koffiebonen. Arabica bonen geven de koffie een milde en aromatische koffiesmaak.

Robusta koffiebonen

Robusta koffieplanten zijn veel minder vatbaar voor plantenziekten dan de Arabica koffieplanten. Daardoor zijn de Robusta koffiebonen met minder bestrijdingsmiddelen en telen en ze leveren een grotere oogst op dan de Arabica koffieboon. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de Robusta koffiebonen goedkoper zijn dan Arabica bonen vanwege de lagere productiekosten. De Robusta bonen bevatten ongeveer 70 procent meer cafeïne dan de Arabica boon, namelijk circa 2 tot 2,5% cafeïne. De Robusta bonen geven een pittigere en bittere smaak aan de koffie.

Brandgraad van koffiebonen

De brandgraad van de koffiebonen is bepalend voor welke manier van koffiezetten u de koffiebonen kunt gebruiken, dus bijvoorbeeld voor filterkoffie of espresso. De manier van branden zorgt voor de verkleuring van de koffiebonen en daarmee is de brandgraad af te lezen. De brandtijd en brandtemperatuur zijn hierbij bepalend. Er bestaan 5 brandgraden die ervoor zorgen dat bonen van ongeveer dezelfde kleur er hetzelfde uitzien na branding met dezelfde brandtijd en -temperatuur. De brandgraden zijn vernoemd naar de plaatsen of landen waar ze oorspronkelijk de voorkeur hadden voor deze brandgraad.

- Amerikaanse branding: lichtbruine tot kastanjebruine koffiebonen, ook wel American Roast genoemd
- Franse branding: donkerbruine bonen met een glans die goed te zien is, ook wel French Roast genoemd
- Italiaanse branding: donkerbruin tot zwarte bonen, dit wordt ook wel de espressobranding of Italian Roast genoemd
- Kaneelbranding: heel lichte kaneelkleurige koffiebonen, ook wel Cinamon Roast genoemd
- Weense branding: middelbruine, met een lichte glans, koffiebonen, ook wel Vienna Roast genoemd

Search engine powered by ElasticSuite © Copyright 2020 Koffievergelijk.nl. Alle rechten voorbehouden. Sitemap Links