Wij maken gebruik van cookies om deze website voor u te optimaliseren. Lees meer over ons privacybeleid.
Nougat
Nougat
Nougat, ook wel noga genoemd, is een lekkernij, een traditioneel snoep uit landen rond de Middellandse Zee en het Midden Oosten. Noten en honing zijn daar door het klimaat volop aanwezig, essentiele ingrediënten in elke nougatvariant. De Franse plaats Montélimar in Frankrijk is in Europa de bakermat van de nougat zoals hij in West-Europa bekend is.
Het woord nougat komt uit het Latijn nux gatum en betekent letterlijk notentaart. Het recept voor nougat is niet eenvoudig, de suikers en honing hebben een hoge kooktemperatuur, dus dat vereist ervaring. De ingredienten van nougat zijn: honing, suiker, glucosestroop, stijfgeklopte eiwitten, geroosterde noten (amandelen, walnoten, hazelnoten en pistachenoten) en gekonfijte of gedroogde vruchten. Door gebruik van verschillende grondstoffen en toevoegingen kunnen er diverse nougatsmaken, kleuren (van wit tot donkerbruin) en soorten (van zacht tot hard) gemaakt worden.
-
Dolcital Torrone Frutta Mandorle
Dolcital Torrone Frutta Mandorle is een zachte nougatreep met 30% amandelen en fruit. Dolcital staat voor de allerbeste mediterrane amandelen en de biologische honing van Monte Grappa. De mediterrane amandelen hebben een typische bittere smaak die perfect past bij de zoete nougat van Dolcital.
Inhoud: 150 gram
Heerlijke nougat voor bij de koffie is te koop bij Cafedujour.nl, Foodworld-xl.nl en Jumbo.com.
Lees verder