Terug

Douwe Egberts Excellent Gold koffiebonen

Douwe Egberts Excellent Gold koffiebonen is een melange met de frisse groene en zoete tonen van 100% arabica koffiebonen met een rijke aromatische smaak en subtiele complexheid. Met frisse groene accenten. Intensiteit 5 (schaal 1 - 9). Koffiebonen. Inhoud: 1 kg

 

Meer informatie >>

€ 15,49
Bestel
Voor deze bonen heeft Douwe Egberts over de hele wereld gezocht naar plantages, waar de omstandigheden uitzonderlijk gunstig zijn. Met als resultaat: bijzondere koffiebonen met unieke, natuurlijke smaaktonen en ongeëvenaarde aroma's.Deze Indiase koffie groeit op hoger gelegen plantages, altijd in de schaduw van aanwezige bomen en omringd door rijke variëteiten van fruit en specerijen, zoals peper, cardemon, vanille en mango. Het warme klimaat en de vruchtbare grond hebben het karakter van deze koffie ontwikkeld tot een volle en pittige smaak, met van nature lichte smaaktonen van specerijen zoals peper.
Meer informatie
Manufacturer Douwe Egberts
Soort koffie Koffiebonen
Geschikt voor Cappuccino, Espresso
Verpakking Luchtdicht met ventiel
Krachtigheid Sterk
Keurmerk UTZ Cerified
Koffieboon Arabica
Gewicht 500 gram
Cafeïnevrij Nee
Samenstelling Melange
Herkomst Onbekend
Prijs per 250 gram € 3,75

Douwe Egberts Master Blenders 1753 is een Nederlandse onderneming die al ruim 250 jaar oud is en actief is in de verwerking en verhandeling van koffie, thee en andere levensmiddelen. Het bedrijf heeft van 1978 tot 2012 onderdeel uitgemaakt van het Amerikaanse Sara Lee Corporation. Maar sinds medio 2012 is het bedrijf weer verzelfstandigd onder de naam Douwe Egberts Master Blenders 1753 en heeft het een notering aan de Euronext in Amsterdam.

Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses staan aan de wieg van het huidige Douwe Egberts Master Blenders 1753. In 1753 begonnen ze in Joure een winkel in koloniale waren, genaamd De Witte Os. Het assortiment bestond uit de genoegens van het dagelijks leven, waaronder ook kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten. De afgelopen tientallen jaren werden er meerdere bedrijven overgenomen zoals Kanis & Gunnink en Van Nelle, werd DE Café opgericht, werd Douwe Egberts dus in 1978 zelf overgenomen door Sara Lee Corporation en is dus sinds medio 2012 weer verzelfstandigd.

Bekend zijn ook de spaarpunten van Douwe Egberts. Punten die uitgeknipt moeten worden van de pakken koffie en thee en die, soms met bijbetaling, verzilverd kunnen worden in Douwe Egberts winkels.

Douwe Egberts Master Blenders 1753 heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en daarom werd in 2002 de DE Foundation opgericht. Deze stichting is gericht op het verbeteren van kwaliteit en duurzaamheid van teelt waarbij bijvoorbeeld een certifering als UTZ Certified als standaard dient. Wereldwijd gezien koopt Sara Lee zo’n 2 – 2,5% van de wereldwijd geproduceerde koffie in. Streven van het concern is om binnen afzienbare tijd alleen nog maar duurzame koffie te verkopen.

* Verplichte velden

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Douwe Egberts Excellent Gold koffiebonen
Uw waardering
Search engine powered by ElasticSuite © Copyright 2020 Koffievergelijk.nl. Alle rechten voorbehouden. Sitemap Links