22 september Burendag van Douwe Egberts


Douwe Egberts en het Oranje Fonds zijn de grote sponsoren van de jaarlijkse Burendag op de 4e zaterdag in september. Dit jaar dus op 22 september.


Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je voert samen met je buren en de buurt. Een gezellig samenkomen waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Voor buurten waarin buurten elkaar ontmoeten en zich samen inzetten betekent het veelal dat het er leuker, socialer en veiliger wordt. In 2011 werd Burendag massaal gevierd. Maar liefst door 1,3 miljoen mensen.


Burendag werd op initiatief van Douwe Egberts in 2006 voor het eerst gevierd in Nederland. Aanleiding voor Douwe Egberts om te starten met de Burendag was destijds de afnemende samenhang in de buurt. Sinds 2008 heeft het Oranje Fonds zich aangesloten bij Burendag met als doelstelling om de nieuwe feestdag te laten uitgroeien tot een maatschappelijk fenomeen.


Meer informatie over Burendag op www.burendag.nl. En meld uw activiteit zeker aan op Burendag.nl, want u maakt daarmee kans op een Burendag Feestpakket van Douwe Egberts en het Oranje Fonds.