Koffieketen Starbucks is in een stevig conflict verwikkeld met de nazaten van de eeuwenoude rechter Bao. Het conflict gaat over het gebruik van de beeltenis van de eeuwenoude rechter op koffiekoppen van Starbucks. De bewuste koppen werden door Starbucks als souvenir verkocht.
De beroemde Chinese rechter uit de 11e eeuw, beter bekend als Bao Gong, was een belangrijke man ten tijde van de Chinese Song Dynastie. Hij diende als voorbeeld voor velen vanwege zijn afschuw voor corruptie en zijn sterke rechtvaardigheidsgevoel.
De mokken gingen als warme broodjes over de Chinese toonbank. Volgens de Chinese krant Shanghai Daily werden er zelfs in een lokale Starbucks vestiging in 2 uur meer dan 100 mokken verkocht. En dat voor een prijs van 90 yuan, € 9,88, per stuk.
De nabestaanden zijn not amused dat hun voorouder wordt gebruikt om geld mee te verdienen. Volgens hen had de rechter nooit gewild dat anderen een slaatje zouden slaan uit zijn bestaan. Daarnaast vinden ze de prijs van de koffiemok veel te hoog en de afbeelding niet lijkend. Bovendien zijn de nabestaanden in het bezit van het patent op logo's van hun beroemde voorvader.
Koffieketen Starbucks wordt door de nabestaanden voor de rechter gesleept als ze doorgaan met de verkoop van de koffiemokken. In een reactie geeft Starbucks zelf te kennen de zaak te bekijken en dat het de afbeelding echt rechtmatig heeft gebruikt.
Bron: Z24.nl