Aantal smaken Dolce Gusto uit assortiment

Met ingang van 1 januari 2018 gaan er bij Nescafé Dolce Gusto Nederland een vijftal smaken uit het assortiment, voornamelijk thee variaties. Bijvoorbeeld de koude thee variaties van Nestea, de Lemon en Peach. Maar ook naar de lactosevrije Soja Cappuccino blijkt onvoldoende vraag te zijn, waardoor Nescafé Dolce Gusto ze uit het assortiment haalt.

Na een aantal jaren waarin er alleen maar meer soorten/smaken Dolce Gusto capsules op de markt bijkwamen verdwijnen er nu dus ook weer enkele smaken. Volgens Dolce Gusto gaan deze 5 smaken uit het assortiment omdat er te weinig vraag naar is. Het gaat om de volgende 5 smaken:
- Macaron Green Tea
- Nestea Peach
- Nestea Lemon
- Lungo Mild
- Soy Cappuccino

Er komen voor deze 5 smaken voorlopig geen vervangers volgens Nescafé Dolce Gusto Nederland. Maar we zullen als Koffievergelijk voor u proberen deze smaken zoveel mogelijk uit het buitenland te halen, dus hopelijk kunnen we één of meerdere smaken in 2018 ook nog aanbieden.

Tips voor de Dolce Gusto smaken die verdwijnen

Voor de liefhebber van de Lungo Mild:
De Dolce Gusto Grande Mild, bereidt met vier streepjes in plaats van zeven streepjes, is qua smaak aardig te vergelijken met de Lungo Mild.

Voor de liefhebber van de Soy cappuccino
Nescafé Dolce Gusto is op dit moment nog niet bezig met het ontwikkelen van een losse capsules met soja melk of een vervanger voor de Soy cappuccino. Misschien zelf melk toevoegen aan een Dolce Gusto Espresso? Bijvoorbeeld de Campina lactosevrije melk?

Voor de liefhebber van Dolce Gusto theevariaties: Macaron Green Tea en Nestea Lemon en de Nestea Peach
Beide Nestea smaken verdwijnen uit het assortiment, waardoor ijsthee zetten met de Dolce Gusto machine niet meer mogelijk is. De koude stand is nog wel te gebruiken voor de Dolce Gusto Cappuccino Ice.
Voor de theeliefhebbers misschien eens de Dolce Gusto Tea Latte, Dolce Gusto Chai Tea Latte, Dolce Gusto Marrakesh Tea of Dolce Gusto Citrus Honey Black Tea proberen?

Thee in capsules

Thee in capsules lijkt niet helemaal een succes te zijn. De afgelopen jaren zijn er meerdere oplossingen geweest, zoals de Lipton theecapsules en de Nestlé SPECIAL.T theemachine, maar beiden zijn inmiddels al nauwelijks meer verkrijgbaar. Is thee in een cupje niet een te dure en milieubelastende oplossing voor een probleem dat niet bestaat? Tap met een Cooker, met een koffiemachine of zet met een waterkoker heet water en hang daar een theezakje in. Scheelt bergen afval en is veel voordeliger.

Top 3 meest verkochte Dolce Gusto smaken van 2017 op Koffievergelijk

De top 3 meest verkochte Dolce Gusto smaken van 2017 op Koffievergelijk:
1. Dolce Gusto Lungo
2. Dolce Gusto Cappuccino (in de Dolce Gusto Cappuccino XL verpakking)
3. Dolce Gusto Latte Macchiato Caramel

Bron: Facebook Dolce Gusto