Advies bij uw keuze van koffiebonen


Veel Nederlanders drinken regelmatig een kopje koffie, maar welk soort en merk koffiebonen past nou eigenlijk bij hen? Koffievergelijk.nl heeft hier een makkelijk instrument voor ontwikkelt, namelijk de adviestool.


De adviestool bevat 7 simpele vragen die je door 1 klik op de muis kunt beantwoorden. Dit zijn vragen als: ‘Wat voor koffie drinkt u het liefst?’ ‘Wilt u cafeïnevrije koffiebonen?’ En ook geen onbelangrijke vraag: ‘Wat bent u bereid te betalen voor 250 gram (ongeveer 36 kopjes) koffie?’ De tool geeft een advies over welke koffiebonen uit het assortiment van Koffievergelijk.nl het beste bij u passen. Dit assortiment bestaat uit 45 soorten koffiebonen.


De tool is alleen al leuk om te zien of het merk dat u altijd koopt, ook het beste bij u past. Het antwoord van de adviestool geeft namelijk in percentages weer in hoeverre welke soort koffiebonen het beste bij uw beantwoording past.


Er is bewust gekozen om de adviestool alleen voor koffiebonen te maken, omdat juist bij bonen de diversiteit aan smaken en merken het grootst is. Een internetwinkel of een gemiddelde winkel in een stad verkoopt al snel 5 tot 10 varianten.


Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van alle Nederlanders hun soort koffiebonen koopt op basis van smaakbeschrijving. Maar meer dan 50% van de verpakkingen van koffiebonen heeft helemaal geen smaakomschrijving erop staan. Er ligt dus nog een grote kans voor de koffiemerken om meer over de smaak van hun koffiebonen te vermelden op de verpakkingen.


Bent u benieuwd naar welk advies u krijgt? Kijk op de adviestool