Affogato, een heerlijk Italiaans toetje
Affogato, enkele ingrediënten maken dit heerlijke Italiaanse toetje bestaand uit enkel roomijs en een supersterke en loeihete supersterke espresso. In het Italiaans betekent Affogato verdronken. Eenvoud, maar spetterend, water en vuur in één glaasje. Een klassiek recept, op veel plaatsen in Italië op de menukaart.
Benodigdheden: Een bolletje roomijs Kopje sterke espresso Eén of twee glaasje Evt. toevoegen: likeur, bijvoorbeeld amaretto, baileys of grand marnier Evt. toevoegen: gehakte chocolade of geroosterde amandelschaafsel
Bereiding: Een kort recept, maar wel genieten. Doe het vanille-ijs in het glaasje (of 2 glaasjes). Schenk de espresso (evt. gemengd met de likeur) over het ijs. Bestrooi de affogato eventueel met de gehakte chocolade of geroosterde amandelschaafsel. Serveer dit heerlijke dessert !
Bron: Culy.nl