• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1094 gebruikersrecensies.

Afval koffie blijkt geld waard

Geplaatst op 28 Mei 2018

Afval koffie blijkt goud waard

De schil van koffiebonen levert de koffieboeren extra geld op. Ze hebben namelijk ontdekt dat de schil van de koffieboon de basis vormt van een populaire, nieuwe drank, genaamd Cascara.
En dat komt de koffieboeren goed uit, want met de verkoop van koffiebonen gaat het niet goed. De koffieboeren ontvangen op het moment maar € 1,00 of 1,20 dollar voor één pond koffiebonen door een overaanbod aan arabica koffiebonen. Maar doordat de koffieboeren hebben ontdekt dat de schil van de koffiebonen gebruikt kunnen worden voor een heerlijke drank, zijn de moeilijke tijden voor de boeren misschien wel voorbij. De schil werd eerder door de boeren gewoon weggegooid of gebruikt als kunstmest.

Cascara

De drank Cascara, met een interessante aroma, krijgt je door de schil van de koffieboon te drogen en vervolgens in heet water te dompelen. In het drankje zit weinig cafeïne en daardoor proef je ook minder de overheersende koffiesmaak. Producenten in El Salvador geven aan dat ze een pond Cascara verkopen voor ongeveer € 6,00 of zo’n 7 dollar. En dat is erg goed nieuws voor de koffieboeren, want zij kunnen veel geld verdienen door het verkopen van het afval van koffiebonen.

Starbucks

Koffieketen Starbucks heeft in Canada en Amerika al een nieuwe productlijn op de markt gebracht dat gebaseerd is op Cascara. Ook andere koffieketen beginnen dranken aan te bieden op basis van Cascara. Lokale koffieboeren spreken van een groeiende verkoop van Cascara, maar het risico voor hen is dat het nog niet zeker is of de hype van Cascara blijft bestaan. Waarnemers geven aan dat afnemers wel garantie willen. Niet dat ze nu met een verkoop beginnen en volgens jaar er geen voorraden meet beschikbaar zijn. Maar voor nu is het een goede extra inkomstenbron voor de koffieboeren.

Bron: Zita.be


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs