Afval van Starbucks mogelijk in medicijnen


In de Starbucks vestigingen in Hong Kong, samen goed voor jaarlijks 5.000 ton afval, is een succesvolle proef gedaan met afvalverwerking. Afvalverwerking naar medicijnen, bioplastic en wasmiddel.


Het afval van de koffie vestigingen bestaan voornamelijk uit koffiedik en niet verkochte gebakken producten als muffins, brownies en cakes. Normaliter werd het afval gecomposteerd, gedumpt of verbrand.


Koffieketen Starbucks lukte het om samen met partner en non-profitorganisatie The Climate Group en de Hong Kong City University het afval om te zetten in barnsteenzuur. Barnsteenzuur is een belangrijk ingrediënt van bijvoorbeeld wasmiddel, medicijnen en bioplastic. Men is nu bezig om het proces te optimaliseren en vergroten zodat in de toekomst het afval van alle vestigingen van Starbucks kan worden omgezet naar medicijnen.


Reductie afval Starbucks naar stortplaatsen en verbrandingsovens

Door deze nieuwe technologie kan er een sterke reductie plaatsvinden van transport van afval naar stortplaatsen en verbrandingsovens. Daarnaast is de nieuwe technologie milieuvriendelijker.


Bron: Fastservice