• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1220 gebruikersrecensies.

Black Insomnia koffie is voor bikkels

Geplaatst op 1 April 2017

Sterkste koffie ter wereld


Koffie, wie begint er z’n dag niet mee. Heerlijk ’s morgens opstaan met een kop koffie, een vast ritueel voor veel mensen om een zware dag door te komen. Maar… een Zuid-Afrikaans bedrijf doet er nog een schepje (koffie) bovenop en beweert de sterkste koffie ter wereld ontwikkeld te hebben, de Black Insomnia Coffee.

Een kop Black Insomnia Coffee bevat 7 keer zoveel cafeïne als een blikje Red Bull en 20 keer zoveel als een glas cola. De letterlijke vertaling van Black Insomnia Coffee is 'zwarte slapeloosheid koffie'. Volgens de koffiebranderij is het een echte knaller, bij het opdrinken van een grote kop koffie krijg je 2 keer zoveel cafeïne in je lichaam als de voorgeschreven maximale dagelijkse hoeveelheid. Dus het drinken van de Black Insomnia Coffee is niet zonder risico’s.

De koffie is volgens het bedrijf een sterke en donkere koffie, maar niet met een verbrande smaak of zure smaak. De koffie smaakt naar walnoot en heeft een zoete smaak en bevat 702 mg cafeïne per 354 ml koffie, een grote kop koffie.

De titel ‘De sterkste koffie ter wereld’ komt overigens niet van het bedrijf zelf, maar van de Amerikaanse website Caffeine Informer. Op de tweede plaats staat de koffie met de naam Death Wish. De website Caffeine Informer test en vergelijkt koffiesoorten en andere cafeïnehoudende dranken. En ze bevestigen dat de Black Insomnia Coffee de sterkste koffie ter wereld is.

Death Wish

In 2016 was de Death Wish Coffee nog de sterkste koffie, een koffie van robusta koffiebonen op een speciale manier gebrandt. Bijzonder omdat normaal donker gebrande koffiebonen minder cafeïne bevatten dan licht gebrande koffiebonen. De Death Wish Coffee bevat 186 mg cafeine per 100 ml koffie, 2 keer zoveel als reguliere koffie.

In Nederland geeft het Voedingscentrum geen advies over de maximale hoeveelheid cafeïne die je veilig kunt drinken, omdat dat verschilt van persoon tot persoon. Maar gemiddeld gezien krijgt een Nederlandse man zo’n 600 milligram cafeïne binnen per dag. En dus gaat een flinke mok Black Insomnia koffie daar met 702 milligram flink overheen.

Bron: Blackinsomnia


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs