• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1175 gebruikersrecensies.

Broodjesformule Pret a Manger in handen van JAB

Geplaatst op 8 Juli 2019

De Britse Broodjesformule Pret a Manger overgenomen door JAB


JAB, eigendom van vier leden van de Duitse familie Reimann, is één van de rijkste families ter wereld. Zij verdienden hun miljarden met het Duitse bedrijf Benckiser, in 1823 opgericht door Johann A. Benckiser, de initialen JAB. Het in Luxemburg gevestigde JAB heeft de laatste jaren flinke stappen gemaakt op de groeiende koffiemarkt, met in totaal aankopen van zo’n 25 miljard euro.

In 2013 werd Douwe Egberts aangekocht en in 2014 kocht JAB een meerderheidsbelang van de koffietak van het Amerikaanse voedingsconcern Mondelez, onder meer bekend van het merk Tassimo. De bedrijven werden met elkaar samengevoegd.

In 2015 werd de volgende aankoop in de koffiemarkt gedaan, de Amerikaanse koffiebrander Keurig Green Mountain werd gekocht. JAB werd hiermee de op één na grootste koffieverkoper ter wereld, achter het Zwitserse Nestlé, eigenaar van Nespresso en Nescafé, bekend van onder meer Dolce Gusto en oploskoffie. Nestlé zit ook niet stil, eind vorig jaar betaalde het Zwitserse bedrijf ruim 7 miljard dollar om Starbucks producten, zoals koffie, te mogen verkopen buiten de vestigingen van de Amerikaanse keten om.

Maar JAB zit ook niet stil. Begin 2019 werd het eigenaar Dr. Pepper Snapple, maker van de gelijknamige drankjes en recent werden ook de Amerikaanse ketens Krispy Kreme, bekend van de donuts, en broodjeszaak Panera, gekocht. En nu dus wordt de Britse keten Pret A Manger nu voor 1,5 miljard pond (omgerekend circa 1,7 miljard euro) gekocht.

Pret A Manger is een Britse broodjesketen met zo’n 530 vestigingen wereldwijd. De broodjesketen heeft vooral in luchthavens en stations vestigingen, maar opende vorig jaar maar liefst 50 nieuwe vestigingen. De broodjesketen wil ook graag in de Verenigde Staten groeien en vandaag realiseert de broodjesketen ongeveer een miljard euro omzet.

Bron: Retaildetail.be


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs