• Levering binnen 24 uur

    Op werkdagen voor 21.00 uur besteld = morgen in huis

  • Gratis verzending boven 75,-

    Binnen Nederland. Daaronder 3,95

Koffievergelijk 9.5 van 10 op basis van 1255 gebruikersrecensies.

Bruine Dolce Gusto capsules

Geplaatst op 27 Oktober 2019

Dolce Gusto capsules veranderen van kleur


Het plastic van de Nescafé Dolce Gusto capsules gaan vanaf september 2019 geleidelijk van kleur veranderen, van zwart naar bruin. De reden? Door over te stappen op bruin plastic kan er aanzienlijk meer plastic worden gerecycled.

Plastic in het milieu

Wereldwijd is de productie van de plastic de laatste tientallen jaren flink gestegen, van 2 miljoen ton per jaar in 1950 tot meer dan 300 miljoen ton in 2018. Veel plastic wordt gebruikt voor het verpakken van dranken en voedingsproducten. Maar helaas belandt plastic vaak in de natuur, in rivieren en oceanen. Zie bijvoorbeeld meer informatie over de plastic soep, en The Ocean Cleanup. Bruin plastic kan makkelijker gesorteerd worden dan zwart plastic, waardoor een groter aandeel van de capsules na inzameling kan worden gerecycled.

Nescafé Dolce Gusto

Nescafé Dolce Gusto, onderdeel van het Nestlé concern, heeft als doel om het leven van koffieboeren en hun families te verbeteren en tegelijkertijd hun opbrengsten te verhogen door de kwaliteit van de koffiebonen te vergroten. Eind 2018 was 86 procent van alle Dolce Gusto duurzaam geteeld en wereldwijde doelstelling is om op korte termijn 100 procent van de koffieproductie volledig duurzaam te laten verkopen.

Naast recyclebare koffiecapsules heeft Nescafé nog meer doelstellingen:
1. Grown respectfully. Het streven naar een 95 procent duurzame koffie eind 2019 (eind 2018 was 86 procent duurzaam)

2. Respectvolle productie. Nescafé werkt met leveranciers die plastic ontwikkelen dat is gemaakt van verantwoordelijke, duurzame en hernieuwbare bronnen. Daarnaast wordt geprobeerd de hoeveelheid plastic per capsule te verlagen en daarnaast wordt continue naar alternatieven voor het plastic van koffiecapsules gezocht

3. Respectvol consumeren. Elke optie wordt onderzocht om beter om te gaan met gebruikte koffiecapsules, een betere recycling.

Bron: Dolce Gusto


Laat een reactie achter

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs