Thee met balletjes de nieuwste aanstormende rage


Bubble tea is een drankje van zoete ijsgekoelde thee (black of green tea), melk, vruchtensap en Tapioca balls. Eventueel kan er suiker of honing naar smaak worden toegevoegd of kan de vruchtensap worden vervangen door vers gemalen fruit. En het drankje is een grote hit in Zuidoost Azië.


De Bubble tea wordt voor het serveren flink geschud waardoor de voor deze drank karakteristieke bubbles ontstaan. Het drankje wordt meestal geserveerd in een doorzichtige en afsluitbare beker en drinken doe je met een extra breed rietje zodat zelfs de balletjes kunnen worden opgeslorpt.


Het ontstaan van Bubble Tea

Het verfrissende drankje uit Taiwan bestaat sinds 1980 en is ontstaan doordat Liu Han Chie, de eigenaar van het bekende Chun Shui Tang Tea House in Taichung City in Taiwan, aan het experimenteren met drankjes was.


Wat zijn de Tapioca balls in de Bubble tea?

Tapioca is een product dat op zich weinig smaak heeft en zeer veel zetmeel bevat. Het is eenvoudig te verkrijgen uit bewerkte en gedroogde cassavewortel, ook wel maniokwortel genoemd. Behalve tot meel wordt het ook verwerkt tot kleine harde balletjes, de Tapioca balls genoemd. Deze balletjes moeten gekookt worden voor gebruik en zijn qua samenstelling vergelijkbaar met gummy-bears. De balletjes worden veel in drankjes en gerechten verwerkt. Waarvan dus de Bubble tea de meest bekende is.


In Zuidoost Azië is het een razend populair drankje en inmiddels verovert het ook snel meerdere landen. De Bobble Tea Bars en cafés schieten als paddenstoelen uit de grond in landen als Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland is het drankje nu alleen verkrijgbaar in de grote steden, bijvoorbeeld bij het super trendy fusion restaurant A-Fusion Food & Drinks in Amsterdam. Of bij Happy Sushi in Rotterdam. Maar zal het drankje in Nederland net zo populair worden als in Zuidoost Azië?


Bron: Bright.nl