Douwe Egberts en Oranjefonds Burendag 2015

Dit jaar bestaat Douwe Egberts en Oranje Fonds Burendag 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Op zaterdag 26 september wordt deze jaarlijks terugkerende dag gevierd.

Elke jaar vindt de Douwe Egberts en Oranje Fonds Burendag plaats op de vierde zaterdag in september. Het doel van deze dag is dat de mensen gezellig samen komen en samen iets goeds doen voor de buurt en elkaar.

Douwe Egberts brengt de buren met elkaar in contact onder het genot van een heerlijke kop koffie. Koffie is tenslotte een moment van rust en daarbij kan je tijd nemen voor je buren. Koffie dient tijdens de Burendag als het begin voor het leggen en het versterken van de contact met de buren.

De rol van het Oranje Fonds is het bevorderen van contacten en verbindingen tussen groepen mensen door het steunen van sociale initiatieven.

Tien jaar geleden deden er 500 buurten mee, maar tegenwoordig is het een landelijk fenomeen waar ieder jaar bijna 1 miljoen mensen aan meedoen. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen buren graag met Burendag. Als buurt kan je een aanvraag van je Burendagplan tot € 450 indienen bij het Oranje Fonds als je dit jaar Burendag viert op 25, 26 of 27 september. Als buren zich samen inzetten voor hun buurt, wordt de buurt socialer, leuker en veiliger.

Bron: Burendag.nl