Douwe Egberts en Oranje Fonds organiseren jaarlijkse burendag


Nog een aantal dagen en dan is het weer burendag. Zaterdag 21 september 2013 is de grote dag. Burendag is het jaarlijkse terugkerende feest voor de hele buurt. Ondersteunt door Douwe Egberts en het Oranje Fonds.


Het doel van burendag is om samen te komen met de buurt en om iets goeds te doen voor elkaar en voor de buurt. Buurten worden leuker, veiliger en socialer als buren elkaar ontmoeten en zich inzetten voor hun gezamenlijke leefomgeving.


Het Oranje Fonds stelt jaarlijks voor een goed plan in je eigen buurt maximaal € 500,- beschikbaar. In totaal is er een budget van € 1 miljoen euro om goede plannen in de buurt te ondersteunen die uitgevoerd worden op Burendag. Dus voor minimaal 2000 buurten.


Ontstaan van burendag

De eerste Burendag werd georganiseerd in 2006, op initiatief van Douwe Egberts. Vanaf 2008 ontstond de samenwerking van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en het fonds bevordert de samenhang tussen groepen mensen.


Douwe Egberts en de Burendag

Douwe Egberts is gestart met Burendag om het dé dag is om onder het genot van een kop koffie bij te kletsen met de buren of de handen uit de mouwen te steken. Samen een kop koffie drinken staat centraal.


Je kunt je inmiddels niet meer aanmelden voor een bijdrage aan de buurt tot € 500,-. Het totale budget van € 1 miljoen euro was eind augustus uitgegeven


Bron: Burendag.nl