Een energieboost door een cafeïnespray

Krijg een energieboost door de Sprayable Energy, spuitbare energie. Hou je niet van de smaak van koffie of van een energiedrankje, maar ben je wel op zoek naar een energieboost? Dan is spuitbare energie, een soort van cafeïne, het antwoord. Vanaf deze maand reeds in enkele Amerikaanse winkels te koop.

De spray kun je gewoon op de huid spuiten om een energieboost te krijgen. Volgens de bedenkers van de Sprayable Enery, de Amerikanen Deven Soni en Ben Yu, heb je aan 4 keer spuiten per keer voldoende. En is de energieboost gelijkwaardig aan die bij een kop koffie. En doordat het wordt opgenomen door de huid is het energie effect meerdere uren voelbaar. Een ander voordeel is dat de spray geurloos is en snel opdroogt. Minder toiletbezoeken dus als bij koffie drinken. En ook geen suiker en melk benodigd, dus gezonder.

Sprayable Energy

Het bedrijf Sprayable Energy is een startup die afgelopen tijd via een crowdfunding campagne 200.000 dollar heeft binnengehaald. De spray wordt verkocht voor 15 dollar, voldoende voor 40 shots. Half augustus is de spray gepilot onder 300 mensen. Met een positief resultaat. De mensen die weinig tot geen koffie dagelijks drinken waren zeer enthousiast. Maar de echte liefhebbers die dagelijks enkele koppen koffie drinken moesten wel even wennen aan de langer aanhoudende energieboost.

Grootste uitdaging voor de bedenkers van de Spayable Energy is nu nog het wegnemen van zorgen over de gezondheidsrisico’s van de spray. Volgens de bedenkers is de spray ongevaarlijk. Maar is er niet het risico van een overdosis cafeïne die je kunt oplopen als je de spray te fanatiek gebruikt? Of wat gebeurd er met de huid, zijn er geen bijwerkingen? Kortom, genoeg te doen nog.

Bron: NRC.nl