Cappuccino tiramisu met speculaas en Hasseltse jenever


Een heerlijk recept voor een smaakvolle variant van een cappuccino met jenever en speculaas.


Benodigdheden voor cappuccino tiramisu

250 gram mascarpone (kaas)

200 gram speculaas

2 eieren

cacaopoeder

jenever

koffie

50 gram suiker


Bereidingswijze cappuccino tiramisu

Verdeel het ei in eiwit en eigeel (de dooier). Meng vervolgens het eigeel met de helft van de suiker en voeg al roerend de mascarpone toe. Klop het eiwit en de helft van de suiker op en meng het daarna met het mengsel van mascarpone, suiker en eigeel.


Verkruimel de speculaas, bijvoorbeeld door de speculaas in een plastic zak te doen en er met de deegroller overheen te gaan. Besprenkel de kruimels met de koffie en de jenever. Leg de kruimels op de bodem van een koffiekopje en bedek ze laagsgewijs met het mascarponemengsel.


Plaats de kopjes minimaal 4 uur in de koelkast en besprenkel ze met cacaopoeder bij het opdienen.


Bron: Smeetsjenever