Chocolademelk varianten


Chocolademelk is echt een drank voor kinderen. Zo wordt het in ieder geval vaak gezien, ondanks dat veel mensen gek zijn op chocolade. Maar ook voor volwassenen is een kop chocolademelk lekker en gezond.


De Cornell Universiteit heeft onderzoek gedaan naar de hoeveelheid anti-oxidanten in chocolademelk. In chocolademelk blijkt hiervan vier tot vijf keer meer in te zitten dan in zwarte thee en bevat twee tot drie keer meer anti-oxidanten dan groene thee. Een kop warme chocolademelk is dus gezond en lekker na een lange koude winterdag buiten.


Chocolademelk wordt vaak gedronken met lekker veel slagroom of marshmallows, maar er zijn nog meer verschillende manieren om chocolademelk verrukkelijker te maken.


Pittige chocolademelk Een beker (warme) chocolademelk met een halve theelepel kaneel en een klein beetje chilipoeder zorgt voor een pittige beker chocolademelk.


Chocolademelk voor volwassenen Chocolademelk met een tikkeltje rum, bananenlikeur of Tia Maria zorgt voor een lekkere variant die alleen gemaakt is voor volwassenen. Met een beetje sinaasappellikeur en fijngehakte oranjesnippers of gember zorgt voor een meer exotische variant.


Energydrank Chocolademelk met wat sterke koffie geeft wat meer energie. Dit is heerlijk na die lange winterdag buiten.


Heeft u een Dolce Gusto koffiemachine en een liefhebber van chocolademelk? Een absolute tip is de Dolce Gusto Nesquik of de Dolce Gusto Chococino.


Bron: vrouwonline.nl