CoffeeCompany wint jaarlijkse European Coffee Award

CoffeeCompany heeft de European Coffee Award voor beste koffieketen van de Benelux 2012 gekregen. De koffieketen met 34 filialen in Nederland laat daarmee in de categorie koffieketens Starbucks en EXKi achter zich.

Allegra Strategies, een gevestigd bureau voor onderzoek en Business Intelligence voor de koffieindustrie in Engeland en Europa, maakt de prijswinnaar Coffee Company deze week bekend. Het adviesbureau ondervroeg voor het onderzoek 10.000 afgevaardigden uit de koffiebranche. Naast de prijs voor de beste koffieketen behaalde het Belgische Caffènation de eerste prijs in de categorie onafhankelijke koffiezaken. De European Coffee Awards is een prestigieuze erkenning van vakgenoten voor uitstekend werk en een opvallende bijdrage aan de sector.

De eerste CoffeeCompany opende onder leiding van oprichter Dick de Kock in 1996 haar deuren. De formule bestond uit speciaal gebouwde espressomachines, een strakke en stoere winkelinrichting, jong en eigenwijs personeel, een fijne soundtrack en… uiteraard supergoede barista’s. Eind 2011 is de koffieketen uitgegroeid tot 34 winkels en overgenomen door D.E. Master Blenders 1753.

Bron: OutOfHome-shops.nl