D.E. Master Blenders 1753 heeft het zwaar

D.E. Master Blenders 1753 heeft het zwaar. De koffiemarkt voor exclusievere koffie’s is de laatste jaren stevig aan het groeien. Meer vraag naar betere, eerlijke en/of exclusievere espresso’s, cappuccino's of latte macchiato's. Toch profiteert D.E. Master Blenders 1753 niet. Het bedrijf heeft het moeilijk en producten en marges staan onder druk. Afgelopen week werden in het Belgische Grimbergen zelfs bijna 80 banen bij de Senseo-fabriek geschrapt.

De omzet van D.E. Master Blenders 1753 in Nederland is vorig jaar al met meer dan 5% gedaald door stevige concurrentie op de koffiemarkt. En ook in België leidt dit tot bezuinigingen, bijvoorbeeld in de Senseo fabriek in Grimbergen. Doordat de fabriek in Grimbergen niet meer in de weekenden gaat draaien gaan er 77 banen verloren, van de in totaal 575.

In een reactie laat D.E. Master Blenders 1753 weten dat het bedrijf last heeft van de economische crisis. Maar daarnaast staan ook de marges onder druk door stijgende grondstofprijzen, druk vanuit de detailhandel en de flink toegenomen concurrentie.

D.E. Master Blenders 1753 is eigenaar van de merken Douwe Egberts, Pickwick, Senseo en Jacqmotte.

Voormalig hoofdkantoor wordt verbouwd

Het voormalige hoofdkantoor van Sara Lee/Douwe Egberts in Utrecht wordt getransformeerd tot een hotel, een zalencentrum, ongeveer 30 woningen en kantoorruimte. Het college van burgemeester en wethouders in Utrecht heeft inmiddels ingestemd met de ontwikkeling van de Vleutensevaart 50 en 100.