D.E. The Master Blenders 1753 in Grimbergen


Sara Lee België bestaat onder andere uit de takken Coffee & Tea en Douwe Egberts Coffee Systems. In de vestiging in het Belgische Grimbergen werken ongeveer 600 mensen voor de tak Douwe Egberts Coffee Systems, die voornamelijk concepten ontwikkelt op het gebied van koffie voor ondernemingen en biedt deze ook aan. Verder staat er in Grimbergen de fabriek en is de Marketing & Sales afdeling er gevestigd.


In de fabriek wordt er per week meer dan 600 ton koffie geproduceerd. De groene koffiebonen worden elke dag met vrachtwagens aangeleverd en die worden daarna in silo's opgeslagen. De groene koffiebonen worden daarna gebrand volgens de regels der kunst. De koffie verlaat de fabriek in de vorm van koffiebonen, gemalen koffie en Senseo koffiepads.


Een lange periode viel de koffie onderneming onder een Amerikaanse holding, maar zet nu, met de nieuwe naam D.E. The Master Blenders 1753, een stap om als onafhankelijk bedrijf te opereren. Dit bedrijf heeft uitsluitend koffie en thee als focus. De naam staat voor de ervaring, het rijke verleden, het vakmanschap en de innovatie cultuur.


De fabriek in Grimbergen heeft jaren geïnvesteerd om haar concurrentiepositie te beschermen. De verpakkingsafdeling is geautomatiseerd en er wordt nu in de ontwikkeling van nieuwe producten geïnvesteerd. Spoedig zal de consument deze producten in de winkels kunnen vinden.


De koffiewereld in België heeft tien jaar geleden kennis gemaakt met Senseo en dit zorgde voor een revolutie op het gebied van koffie. De markt blijft sinds die tijd constant in beweging. D.E. The Master Blenders 1753 speelt flexibel in op deze evolutie en wil zo ervoor zorgen dat de koffiecultuur blijft bewegen.


Bron: Manager-tv.be