Op maandag 14 en dinsdag 15 mei 2012 is alweer de derde editie van de Beleef Koffie | Beleef Thee beurs. Dit evenement in de Jaarbeurs in Utrecht is zowel bedoeld voor consumenten als horeca en het bedrijfsleven.
Koffie en thee en alles wat daarmee samenhangt is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Mensen drinken steeds meer koffie en thee en zijn ook steeds bewuster gaan kiezen voor kwaliteit. Koffie en thee drinken is steeds meer een beleving geworden. Het ontbrak echter nog aan een vak- en consumentenbeurs op dit gebied en daar is met de invulling van de Beleef Koffie | Beleef Thee sinds 2010 een invulling aan gegeven.
De jaarlijks terugkerende koffie- en theebeurs heeft als doel om bezoekers te laten proeven, ruiken, voelen, beleven van koffie. Ontdek de nieuwste koffiemachines voor thuis, bijproducten voor koffie, horecamachines en nog veel meer.
De editie van 2012 staat op 6 hoofdpeilers: - Exhibition - World of Vending - Café Experience - The Village - Masterclasses - Kampioenschappen (het tweede Dutch Tea Championship en het het Slow Coffee Championship)
Volgens de organisatie zal de 2012 editie meer dan ooit een weerspiegeling zijn van de koffie en theecultuur in ons land. En deze editie zal nog professioneler en breder van opzet zijn. Daarnaast beloofd de organisatie dat Beleef Koffie | Beleef Thee 2012 nog meer sfeer en beleving gaat brengen om de perfecte ambiance te creëren tot zaken doen. 
De doelgroep van deze koffie en theebeurs is consumenten, de horeca, retail, detaillisten, facilitair managers en inkopers van organisaties. En... natuurlijk alle belangstellenden zijn van harte welkom.
Bron: Horecaentree.nl